Nando vil ha revansje

Fernando Morientes vil ha revansje etter en svak Liverpool-debut mot Manchester United for ett år siden. Stephen Warnock mener rivaliseringen bygger på misunnelse.

Det er ett år siden Fernando Morientes gjorde sin debut for Liverpool, mot Manchester United på Anfield. Det ble ingen stor opplevelse for spanjolen. Liverpool tapte 1-0 etter en scoring av Wayne Rooney. Nå håper han på revansje når lagene møtes igjen ett år og en uke senere.

- Ja, det var en dårlig kamp. Vi tapte, og jeg spilte dårlig selv også. Jeg hadde akkurat kommet til Liverpool, og var desperat etter å få spille og erfare den fantastiske Anfield-stemningen jeg hadde hørt så mye om, erindrer Nando.

- Liverpool mot Manchester United kan sammenlignes med Real Madrid mot Barcelona eller Real Madrid mot Atletico Madrid hjemme i Spania. Og selv om jeg spilte svakt, og resultatet var dårlig, ble jeg i alle fall ikke skuffet over atmosfæren. Den var utrolig, sier han til liverpoolfc.tv.

- Dette er kamper som betyr utrolig mye for supporterne, og spillerne vet det. Jeg ser fram til søndag, og vi er veldig fokuserte på oppgaven som venter. Dersom vi vinner klatrer vi til andreplass på tabellen, men det blir vanskelig fordi Manchester United er et veldig godt lag med noen gode spillere i troppen. Under omstendighetene, med to kamper til gode, er ikke et uavgjort resultat dårlig isolert sett, men vi reiser til Old Trafford for å spille god angrepsfotball og vinne, legger han til.

Spissen forteller at stemningen i laget er god, og at alle jobber hardt for å vinne kamper og score mål. Han beretter at alle er stinne av selvtillit, og fokuserer på å ta tre poeng i alle kamper man spiller.

Etter noen vanskelige første måneder på Anfield, har Morientes nå begynt å vise glimt av det som gjorde han til et stjernenavn i spansk fotball. Spilleren som har vunnet europacupen tre ganger insisterer imidlertid på at det er mer i vente, og han håper å være på Anfield lenge nok til å få heltestatus også blant de røde.

- Jeg trives virkelig i Liverpool nå. Det er flott for meg å være her. De første tre månedene var vanskelige, fordi engelsken min var dårlig, og jeg slet med formen etter å ha spilt lite for Real Madrid i forkant av overgangen. Nå har alt blitt bedre, og familien min trives her også. Barna mine snakker engelsk uten problemer.

- Etter å ha spilt i La Liga så lenge var det vanskelig å tilpasse seg Premier League. Spillestilen er veldig forskjellig. Du må være mye sterkere i England, men nå foretrekker jeg Premier League foran La Liga. Jeg ønsker å bli lenge i Liverpool, fordi fansen har ennå ikke sett meg på mitt beste. Supporterne har vært utrolige, og er veldig ulike de i Spania. De synger hele tiden, og støtter deg fra første fløytesignal av. Det betyr mye for meg, og jeg ønsker å betale dem tilbake, sier spanjolen.

Nå ser han frem til kampen på Old Trafford, samt å hjelpe Liverpool til å forsvare europacuptrifumen senere i vinter.

- Jeg var frustrert over å ikke kunne spille for Liverpool i Champions League i fjor. Laget gjorde det så bra, og jeg var veldig glad på mine lagkameraters vegner. Men jeg skulle ønske jeg fikk ta aktivt del i det som skjedde. Jeg var fullt klar over situasjonen da jeg kom hit, så jeg kan ikke klage, men jeg kommer aldri til å glemme den natten i Istanbul. Det var helt utrolig. Jeg var ekspertkommentator for spansk TV, men så snart kampen var ferdig løp jeg ned på gressmatta for å ta del i feiringen som om jeg hadde spilt kampen selv. Den kvelden betydde så uendelig mye for alle i klubben. Denne sesongen har vært helt annerledes. Jeg stortrives, og jeg vil gjøre alt for at Liverpool skal vinne europacupen for sjette gang, avslutter Morientes.

- Misunnelsen gjør kampen spesiell
Stephen Warnock innrømmer at Manchester Uniteds dominans på 90-tallet fremstår som et mål som Liverpool-spillerne strever mot, men insisterer på at Liverpool nå er klare til å ta tilbake hegemoniet i nord-vest.

Om Liverpool-fansen var misunnelige på Manchester United på 90-tallet, tror ikke Warnock at misunnelsen var mindre i United-leiren da Steven Gerrard løftet Champions League-trofeet over hodet i mai. Nå ønsker venstrebacken mer enn noe en ligatittel.

- Rivaliseringen mellom de to klubbene beror mye på misunnelse. United vant mange titler i 90-årene, og nå ønsker vi å gjøre det samme. Det er slik det er, og det er denne misunnelsen som gjør disse kampene så spesielle.

- Vi respekterer Manchester United. De er et godt lag som har hatt mye suksess, og nå ønsker vi å komme opp på det nivået som de var på for noen år siden. Jeg tror vi har vist at vi er kapable til å matche dem nå, og når sesongen er over vil forhåpentligvis tabellen bevise det, sier Warnock til Liverpools offisielle nettsted.

- Vi vet at det blir en vanskelig oppgave på Old Trafford, og at mye står på spill. Men som manageren sa tidligere i uken vil vi ikke studere tabellen for mye nå. Vi må bare konsentere oss om kampen. Sist vi møttes ble det en stillingskrig, der begge lag demmet opp for hverandre og fokuserte mest på å ikke bli slått. Folk forventer alltid mye i disse kampene, og stemningen blir alltid hauset opp på forhånd.

- Når jeg ser tilbake på den tiden jeg spilte på akademiet, så husker jeg at det var sterk rivalisering i kampene mot Manchester United. Men det er en sunn rivalisering. Det er slik fordi begge klubbene har hatt så mye suksess på alle nivåer, og klubbene prøver hele tiden å overgå hverandre. Det kan bare være bra for utviklingen, avslutter han.

- Liverpool klare for å kjempe om tittelen
Liverpool-legenden Ian Callaghan tror at de røde nå er klare for å kjempe om ligatittelen igjen. Han føler seg sikker på at Rafael Benitez sine menn vil være skikket til det når neste sesong sparkes i gang. Hadde det ikke vært for Liverpools svake start på sesongen i år, med bare en seier på de første sju kampene, tror Callaghan at de røde villet ha utfordret Chelsea allerede denne sesongen.

- Mr Benitez har samlet en fantastisk spillerstall, som han fortsatt bygger på. Liverpool vil være kapable til å kjempe om tittelen til neste år, om de ikke klarer det allerede i år. Nå står en storkamp mot Manchester United for døren, og jeg kan ikke se at Liverpool skal bli slått i den formen de er i, uttaler midtbanelegenden til Liverpool Daily Post.

- Fortsetter Chelsea i samme sporet, vil vi være fornøyd med andreplass. Men vi håper at Chelsea kan få seg noen smeller. Det er fortsatt mange kamper igjen, sier spilleren som har flest klubbkamper for de røde av alle.

- For meg er kampene mot Manchester United de nest største i sesongen. Bare Liverpool-derbyet regner jeg som større. Vi har alltid hatt stor respekt for Manchester United. Rooney er en utrolig spiller, men det er sannelig Steven Gerrard også. En utrolig talent. En av de beste spillerne i verden, avslutter Callaghan.