Neill fortsatt i søkelyset

The Times hevder at Blackburns høyreback Lucas Neill fortsatt er i Liverpools søkelys. Peter Crouch føler seg tryggere på å få starte kampene for landslaget enn for klubblaget.

The Times skriver i dag at Rafael Benitez kan komme til å gjøre et nytt forsøk på å sikre seg Blackburns høyreback Lucas Neill når transfervinduet åpner i januar. Merseyside-klubben mislykkes som kjent med et sent fremstøt mot Blackburn i august, men ting kan tyde på at Benitez fortsatt har Blackburn-kapteinen i tankene.

Neills kontrakt med Blackburn løper ut til sommeren, så dersom Mark Hughes og Blackburn-styret setter seg på bakbeina, kan imidlertid spanjolen bli nødd til å vente til etter sesongslutt før han får sin mann. Hughes har nemlig indikert at han vil foretrekke å ha spilleren i stallen hele sesongen, selv om det betyr at han går gratis til en ny klubb til sommeren.

Crouch aksepterer rotering
Peter Crouch opplever for tiden å få større tillit på landslaget enn han gjør for klubblaget. For Steve McClarens England har han blitt selvskreven på topp etter 11 mål på 14 kamper, mens han for Liverpool kun har startet 5 av 12 kamper denne sesongen. Den lange spissen føler at han ville hatt godt av å være mer fast inventar på klubblaget, men aksepterer likevel Rafael Benitez sin rotasjonspolitikk.

- Når du har vokst opp i England, og har spilt under engelske managere, er du enten på laget eller på benken. Benitez liker å rotere, og han oppnår resultater med det, så jeg kan ikke klage, uttaler Crouch til engelsk presse.

- Jeg må bare akseptere hans avgjørelser, og jeg er ikke typen til å slå inn dørene hos manageren. Jeg er selvsagt litt frustrert over å få så lite spilletid ettersom jeg har vært i god form, men dersom manageren ønsker å rotere på laget er det fint lite jeg kan gjøre med det. Benitez tar sine avgjørelser basert på hver kamp, og i en klubb som Liverpool må du bare tolerere at det blir gjort mange forandringer på laget, legger han til.

- Jeg har vært fast inventar på England denne sesongen, og det trives jeg med. Selvsagt ønsker jeg å starte alle kamper. Jeg måtte stå over fire på rappen for klubblaget før kampen mot Galatasaray, og der gjorde jeg to mål, så jeg tror ikke oppholdet har påvirket formen min i negativ retning.

Crouch har gjort fem mål på tre kamper etter at Steve McClaren tok over som engelsk landslagssjef, og det har allerede blitt bekreftet at Liverpool-spissen vil starte lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Makedonia på Old Trafford. Kommer han helskinnet gjennom den, tyder mye på at det samme vil skje i Kroatia på onsdag.

- Selv etter at du har spilt bra for England, er Rafa rask til å få deg ned på jorden igjen. Han vil fortelle deg hva du må jobbe mer med selv etter at du har hatt en god kamp.

Ting tyder på at McClaren vil bruke en 3-5-2 formasjon mot Makedonia, noe som ikke er Crouch i mot.

- Vi har forandret formasjon til 3-5-2 ved et par anledninger, selv om også 4-4-2 har fungert bra for oss. Det er ikke vanskelig å omstille seg, da alle har prøvd begge alternativene, avslutter Crouch.