Ny D-dag for stadionplanene

I dag vil den såkalte Objective 1-komiteen avgjøre om den skal bruke penger på renoveringen av Stanley Park og byggingen av Anfield Plaza.

Komiteen som skal avgjøre om Liverpool FC får £9M i EU-midler møtes ved lunsjtider i dag for å avgjøre om klubben har lagt frem en tilfredstillende finansieringsplan for sin nye stadion. Dersom Rick Parry & Co ikke har klart å legge frem den nødvendige dokumentasjonen , vil pengene gå til andre prosjekter på Merseyside, noe som vil være et enormt skudd i baugen for stadionprosjektet i Stanley Park.

De offentlige midlene er ment å dekke kostnadene for renoveringen av Stanley Park og oppbyggingen av Anfield Plaza. Blir ikke disse to prosjektene gjennomført, er heller ikke Liverpools byggetillatelse gyldig.

Liverpool FC har holdt kortene tett inntil brystet i denne saken, og manglende dokumentasjon har ført til at frister til stadighet har blitt utsatt. I dag vil stadionprosjektet konkurrere om EU-midlene på lik linje med en rekke andre renoveringsprosjekter på Merseyside.

- I dag vil vi diskutere en rekke prosjekter, bekrefter Cllr Flo Clucas, som er leder for den såkalte Objective 1-komiteen, til Liverpool Daily Post.

Blir stadionplanene realisert vil det pumpe £235M inn i Anfield-området, skape 700 nye jobber og Stanley Park vil bli totalrenovert. Man regner med at dette også vil trekke en halv million nye turister til området årlig.

Dersom klubben ikke blir tilkjent de £9M fra Objective 1 i dag, ryker trolig også £5M i form av andre EU-penger, samt £9.2M i tilskudd fra Northwest Development Agency. Totalt betyr det at nærmere £25M i offentlige midler står og faller med dagens avgjørelse. Penger Liverpool vil slite med å finne andre steder, dersom de selv blir tvunget til å finansiere renoveringen av Stanley Park og oppbyggingen av Anfield Plaza.

- Vi vil offentliggjøre vårt vedtak så raskt som mulig, sier en talskvinne for Objective 1 foran dagens møte.