Ny spissduo mot PSV

Liverpool Echo spår at Rafael Benitez skifter ut angrepsrekka etter tapet mot Everton, og gir Dirk Kuyt og Craig Bellamy sjansen fra start mot PSV i kveld. Liverbirds Aalesund med bilde-cd.

Liverpool Echo skriver i ettermiddag at Dirk Kuyt og Craig Bellamy kommer til å starte på topp for Liverpool i kveldens kamp mot PSV Eindhoven. Det betyr altså at spissduoen fra Everton-kampen, Fowler og Crouch, ikke får fornyet tillit. Dette blir også første gangen at klubbens ferskeste angripere starter en kamp sammen.

- Dirk er klar for å spille, og kanskje vil han og Craig starte. Vi tar imidlertid ikke ut laget før senere i dag, hinter Benitez til lokalavisen.

- Som spiller forventer du alltid å spille i viktige kamper som dette, og jeg vil være klar, kommenterer Kuyt.

De røde er ivrige etter å slå raskt tilbake etter tapet for Everton – lagets første nederlag på 18 kamper. Chris Bascombe tror imidlertid at det sviende nederlaget for naboen vil føre til at Benitez legger om taktikken, og i tiden fremover vil fokusere mer på solid forsvarsspill en blendende offensive kvaliteter.

- Vi prioriterer å bli bedre defensivt nå. Det er helt klart, bekrefter Benitez.

- Blir vi bedre bakover på banen, vil vi også bli bedre i angrep. Jo oftere du gjenvinner ballen, jo flere sjanser vil du få til å bygge nye angrep, legger han til.

- Tillater du dine motstandere å vinne flest baller, vil du også bli satt under press, og det blir vanskeligere å holde nullen. Det er dette vi fokuserer på nå. I Champions League er det alltid viktig å holde nullen, i tillegg til å gjøre mål selv, slår han fast.

- Vi fokuserer på å holde tett bakover, noe som alltid er vanskeligere på bortebane enn på hjemmebane. Men vi ønsker også å gjøre alt som står i vår makt for vinne kampen. Vi må finne den rette balansen. I fjor holdt vi nullen i mange kamper, og da ble det snakket mye om at vi måtte gjøre flere mål. Denne sesongen har vi mange flere offensive spillere i troppen, men må ikke glemme hvordan vi spilte forsvar i fjor av den grunn.

- Et skuffende tap som det i helgen kan fremprovosere en positiv reaksjon blant spillerne som var involvert, sier en håpefull manager.

- Spillerne er i alle fall fokuserte. Tapet i lokaloppgjøret har gjort dem meget målbevisste og sultne på å lykkes i kveld. De ønsker å vise supporterne at de er gode nok, legger han til.

- Jeg snakket med noen av spillerne på søndag om feilene vi gjorde mot Everton, og hva vi må gjøre for å bli bedre. Vi vet at det ikke er normalt av oss å gjøre så mange feil. Vi har sett kampen om igjen på video, og vi så hvordan små detaljer utgjorde en enorm forskjell. Vi vet vi ikke kan forandre helgens resultat, men vi kan lære av kampen med tanke på fremtiden. Jeg er sikker på at vi også vil gjøre det.

- Vi har utvilsomt hatt bedre dager på jobb, men i fotball kan ting forandres raskt. Champions League er en perfekt mulighet for oss til å endre på stemningen. Tapet mot Everton var vårt første på 18 kamper, men det er mager trøst for en manager. Du ønsker aldri å slippe inn tre mål, spesielt i et derby.

Bilde-cd fra Ålesund
Bildene fra sommerens legendekamp mellom Liverpool og Norge er nå klare. Liverbirds Aalesund har gitt ut en cd med mange godbiter det kan være verdt å få med seg i bildesamlingen.

- Her finner man bilder helt fra Liverpool landet på Vigra til Gerry Marsden stod på scena på Rådhusplassen, opplyser Bertil Holen i Liverbirds Aalesund.

Holen er forøvrig studiogjest hos Dag Solheim i Canal+-studio i forbindelse med søndagens kamp mot Chelsea.

Alle som ønsker å bestille cd-en kan gjøre det fra Liverbirds Aalesund sine nettsider.