Ny stadion neppe klar til 2008

Rick Parry uttaler i dag til The Times at Liverpool vil slite med å ha en ny stadion i Stanley Park ferdig til 2008. Man håpet som kjent å ha nyanlegget klart i forbindelse med at byen er europeisk kulturhovedstad.

Det er mer enn 5 år siden Liverpool annonserte sine planer om å bygge en ny stadion med plass til 60 000 tilskuere i Stanley Park, og det nærmer seg to år siden det ble klart at man søkte en investor utenfra til å bidra til å realisere prosjektet. Nå skal daglig leder Rick Parry ha forhåpninger om at man ser lyset i enden av tunnelen, og at han snart kan berette om fortgang i disse planene. Det skriver The Times i dag.

Den seriøse avisen avslører imidlertid at Liverpool vil slite med å ha det nye anlegget klart til 2008, slik planene hele tiden har vært. Liverpool er som kjent utpekt til Europas kulturhovedstad det året.

- Dersom vi skal rekke fristen, og ha stadion ferdig i 2008, er det mye som må klaffe, men jeg utelukker det ikke, siteres Parry i The Times.

- Fullføringen av planene henger selvsagt nøye sammen med hvor raskt vi kan ha en ny investor på plass, men jeg håper at dette vil skje i løpet av første halvdel av dette året. Vi arbeider på spreng med denne saken, og det er veldig mye som skjer akkurat nå. Så vi får se hva dette nye året bringer, legger han til.

Kostnadene forbundet med det nye stadionanlegget har økt fra £80M til om lag £150M. Et av problemene har vært at offentlige etater så langt har holdt tilbake betydelige beløp i offentlig støtte, i et forsøk på å tvinge Liverpool til å dele stadion med Everton.

- Vi ser ikke på dette som uvillighet fra offentlig sektor til å støtte prosjektet. Folk vurderer og evaluerer prosjektet nøye, men jeg har ikke snakket med så forferdelig mange folk som mener at en ny stadion er en dårlig idé. Avgjørelser må helt klart tas med hensyn til finansieringen. Det er der saken står i dag. Men vi håper at vi ikke skal være så langt unna å få fortgang på den siden av saken nå, avslutter Parry.

- Liverpool vil ikke gå i samme fellen to ganger
Disse advarende ord tilhører Luton-manager Mike Newell. Han har Liverpools tidlige exit for Burnley i FA-cupen i fjor i tankene. Den gangen sendte Rafael Benitez et tilnærmet reservelag til Turf Moor.

Newell forventer at de røde stiller med et tilnærmet fullt lag på Kenilworth Road på lørdag.

- Jeg vet ikke hvilke spillere Liverpool kommer til å bruke, men de var utvilsomt misfornøyde med å ryke ut for Burnley i fjor, så jeg forventer ikke at de stiller med noe reservelag denne gangen. Den tanken tror jeg vi kan slå fra oss, sier scouseren som var Liverpool-supporter på sin hals i sine unge dager.

- Vi er et Championship-lag, og vi har hjemmebane. Våre gutter vil være klare for oppgaven som venter. Du vet aldri om vi kan overraske, legger han til.