Objective One mister tålmodigheten

Selv om Liverpool FC i går fikk forlenget fristen for å finne en løsning på finansieringen av ny stadion, er det tydelig at Objective One-komiteen nå begynner å miste tålmodigheten med klubben.

Trass i at Liverpool FC fikk nye to måneder til å overbevise Objective One-komiteen om at de klarer å fullføre stadionprosjektet i Stanley Park, er det tydelig at komiteen begynner å miste tålmodigheten med klubben. Gruppens leder, Flo Clucas, sier nemlig at Liverpool nå stiller på lik linje med andre søkere når det gjelder midlene, og at klubben ikke lenger kan føle seg sikre på å stå øverst på listen når det gjelder disse pengene.

Clucas mener at prosjektet nå har blitt så risikabelt at fotballklubben ikke lenger har status som den foretrukne søkeren. Det betyr i klartekst at LFC må konkurrere med flere andre regenererings-prosjekter på Merseyside om pengene.

- Vi ønsker ikke at Merseyside skal bli fratatt disse EU-midlene. Det er flere prosjekter som skriker etter disse pengene. Men vi har ikke utelukket Liverpool FC. Men fotballklubben har gått fra å være vår foretrukne kandidat til å bli en av flere kandidater til å få pengene, sier Clucas til Liverpool Daily Post.

- Klubben har hatt 18 måneder til å legge frem en finansieringsplan, og nå må de konkurrere med andre prosjekter der finansieringen allerede er klar. Det er med andre ord på tide at klubben viser handlekraft, legger hun til.

Liverpool sendte en skriftlig redegjørelse til gårsdagens møte i Objective One, der klubbledelsen slo fast at de var fast bestemt på å gjennomføre stadionprosjektet. Men komiteen etterlyser fortsatt garantier for dette, ettersom fristene EU har satt nå nærmer seg med stormskritt. Pengene må nemlig være fordelt innen desember, og prosjektet pengene går til må være gjennomført innen desember 2008. Selv om disse pengene kun skal brukes til å renovere området rundt stadion, er det midler som er vitale for prosjektet.

Objective One vil nå ta sin endelige beslutning om hvilket prosjekt som får disse pengene 28.september.

- Vi er fornøyd med utfallet av gårsdagens møte, og vi er inneforstått med den nye fristen, uttaler en talskvinne for Liverpool FC til Daily Post.

Dersom Liverpool ikke klarer å overholde den nye fristen i slutten av september, vil de trolig ikke bare gå glipp av disse £9M, men også £12M fra Northwest Development Agency. Det kan skape ytterligere trøbbel for Rick Parry & Co.