Omstokk i Serie A og Champions League

Dommen etter den italienske korrupsjonsskandalen kom i kveld. Tre lag må ned en etasje. Fiorentina, Juventus og AC Milan er ute av Europa kommende sesong.

Juventus, Lazio og Fiorentina vil neste sesong spille i Serie B, så lenge de ikke anker dommen og får medhold i senere instans. AC Milan får beholde plassen i Serie A, men må starte med 15 minuspoeng.

Interessant for Liverpool er det at lagene er utestengt fra spill i Europa kommende sesong. For de tre som røk ned en etasje, vil man måtte se langt etter spill i Europa også de kommende sesongene. Juventus må ta fatt på klatringen med 30 minuspoeng, noe som kan bety flere sesonger i Serie B.

Det kan se ut til at de påfølgende lagene i Serie A forrige sesong, Inter, Roma, Chievo og Palermo (hhv. 3., 5., 6. og 8. plass) vil få sjansen blant storkanonene i Champions League kommende sesong. De to første da direkte til gruppespill, mens de to siste må i kvalifisering. Det italienske fotballforbundet må levere listen over sine deltakere til UEFA innen 25. juli. Det kan bety at selv om en anke fra de straffede lagene fører frem, vil det likevel være for sent for Europa-spill.

Som følge av omstokk har tippebyrå William Hill plassert Barcelona med 7/2 i odds på europeisk mesterskap, Chelsea på 4/1, Inter Milan, Man Utd og Real Madrid 10/1, Lyon 12/1 før Liverpool, Arsenal og Bayern Munchen er satt til 14/1.

Spennende vil det også bli å se hva som skjer med de beste spillerne i de respektive klubber. Trolig vil man få se aktivitet på overgangsmarkedet, når stjernene forlater de synkende skip. Gratis vil det uansett ikke bli, da det ligger til rette for høyeste bud vinner. Om Liverpool akter å ta opp hansken, gjenstår slik å se.

Lecce, Messina og Treviso, de lavest plasserte lagene, vil for øvrig få annulert sine nedrykk, og kan fortsette på høyeste nivå.