Owens håper på avansement

John Owens håper på avansement i juniorcupen i kveld. Anelka vil ikke bli blå. Semmy til Crewe. Whitbread røk ut. Pienaar til tysk fotball.

I kveld møter Liverpools juniorlag Ipswich i 4. runde i FA Youth Cup på Anfield, og trener John Owens håper at lagets fremganger kan fortsette etter seieren over Cardiff i forrige runde. Det sedvanlige U18-laget vil nok en gang bli styrket med spillere fra Melwood i cupsammenheng. Jack Hobbs, Besian Idrizaj (bildet), Paul Anderson, Godwin Antwi, Miki Roque og Adam Hammill er alle ventet å spille i kveld.

- Vi håper at spillerne vil finne rytmen tidlig. I vår forrige kamp følte jeg vi var litt usikre i første omgang, men vi spilte mye bedre i andre. Denne gangen satser jeg på at vi ikke bruker de første 45 minuttene til å føle oss frem. Jeg håper det å spille på Anfield inspirerer guttene. Det er en fantastisk bane å spille på, så det kan selvfølgelig ha samme effekten på våre motstandere, sier trener Owens til Liverpool Daily Post før kampen.

Ipswich er faktisk plassert helt i bunnen av sin akademiliga, mens Liverpool kjemper helt i toppen av sin avdeling. Ipswich vant imidlertid hele juniorcupen i fjor, og flere av de spillerne som var med på å slå Southampton 3-2 i finalen kan være å finne i gjestenes lagoppstilling også i kveld.

Kampen starter klokken 20.00 norsk tid. Kun The Kop vil være åpen for publikum i kveld, og prisene for å overvære matchen er £3 for voksne og £1 for barn.

Liverpools tropp til kampen: Roberts, Roque, Darby, Hobbs, Antwi, Ryan, Anderson, Flynn, Nardiello, Idrizaj, Hammill, Threlfall, Burns, Barnett, Barratt, Mimms, Lindfield.

Anelka vil ikke til Everton eller Newcastle
Tidligere Liverpool-spiss Nicolas Anelka har fortalt Everton i klare ordelag at de skal slutte å drømme om å kjøpe han. Franskmannen har brukt det siste døgnet til å dementere rykter om at han er på vei tilbake til britisk fotball, og da fortrinnsvis med Newcastle eller Everton. Fenerbache spissen insisterer på at han aldri vil bære Evertons blå trøye etter å ha spilt i Liverpools røde.

- Etter å ha spilt for Liverpool er det helt utenkelig for meg å skulle spille for Everton. Jeg kommer ikke til å gå til en klubb som er mindre enn Fenerbache, utbasunerer han til franske L’Equipe.

- Det hadde vært greit om folkene i Everton sluttet å drømme om min ankomst, for det kommer aldri til å skje. Jeg gjentar. Jeg har spilt for Liverpool, og vil aldri spille for Everton. Frem til sesongslutt blir jeg i Fenerbache. Jeg har det bra her. Avisene i England skriver at jeg har et ønske om å forlate Tyrkia, og at jeg ønsker meg en overgang til Newcastle eller Everton. Men jeg snakker ikke med engelsk presse, så dette er bare tull.

Semmy til Crewe
Crewe har hentet den tidligere Liverpool-forsvareren Jon Otsemobor fra Rotherham. Den 22 år gamle høyrebacken var som kjent utlånt til Crewe i deler av forrige sesong, og har nå skrevet under en kontrakt med varighet på 18 måneder på Gresty Road. ”Semmy” har fått trøye nummer 39 i Cheshire-klubben. Han har startet bare sju kamper for Rotherham denne sesongen, og gjort ett mål. Nå håper han på mer spilletid i klubben han hadde slik suksess hos på lån.

Whitbread røk ut
Zak Whitbread klarte ikke å realisere drømmen sin om å slå Everton ut av FA-cupen. Den utlånte Liverpool-stopperen spilte hele omkampen på Goodison i går kveld, men Millwall tapte 1-0 etter en sen scoring av hjemmelaget.

Pienaar til Bundesliga
Ajax-spilleren Steven Pienaar har vært en av de mange spillerne som har blitt linket til Liverpool de siste månedene. Nå har midtbanespilleren blitt enig med Bundesligaklubben Borussia Dortmound om en treårskontrakt som vil løpe fra sommeren av. Den 23 år gamle sør-afrikaneren avslo et tilbud fra Manchester City til fordel for tysk fotball.