På vei til Anfield - til fots!

En litt sleivete uttalelse da det var pause i Istanbul gjorde at kameratene Thomas Grøndahl og Erling Skovli måtte ta landeveien fatt, før de skal se Liverpool-Everton.

Erling Skovli var på nippet til å slå av TV’en da det stod 0-3 mot Milan i Champions League finalen i Istanbul.  Det hadde vært en frustrerende opplevelse å se favorittene bli ydmyket på Ataturk Stadium.  ”Hvis Liverpool snur dette går jeg til Anfield neste sesong”, ble tekstmeldingen til kameraten Thomas Grøndahl.  ”Det gjør jeg og”, var svaret.

Dessverre ble løftet behørig registrert av familie og venner, og de to røde vennene er blitt minnet om det titt og ofte siden Steven Gerrard løftet den store bøtta opp mot en mørk tyrkisk himmel.

- Der og da tenkte jeg nok ikke så mye på hva vi hadde sagt, da dreide det seg først og fremst om lykkerus, sier Thomas.  – Det er egentlig første de siste dagene hvor vi virkelig har begynt å skjønne hva vi har begitt oss ut på.


TIL HOLMESTRAND
Liverpool.no møter de to på Liertoppen, noen få kilometer før Drammen.  Klokka har nettopp passert 12.00 og ikledde røde trøyer og passende fottøy har Thomas og Erling tilbrakt om lag fire timer langs landeveien.

- Det er omtrent halvveis til Holmestrand, hvor vi skal ligge over fra onsdag til torsdag, istemmer de to samtidig som de strekker velfortjent på beina.  En solid dose med mat og drikke må til.

- Det er vel drøyt å si at vi gleder oss til neste etappe, men vi syntes det var best å få tatt ei skikkelig økt den første dagen.  I morgen, torsdag, har vi bare et mål, nemlig å være fremme tidsnok til flyet letter fra Torp sent om ettermiddagen.


105 KILOMETER
- Totalt er det 105 kilometer fra Bærums Verk til Torp, medgir Erling, som er bekymret over en påbegynnende vannblemme.  – Det blir tøft, men vi priser oss lykkelige over at sola skinner og vi har værgudene med oss.

De som tror at drøyt ti mil til fots er lang nok økt må for øvrig tro om igjen.  På sen kveldstid torsdag tar de i bruk apostlenes hester også på engelsk grunn, etter at broren til Erling møter dem på flyplassen i Speke.  Men bare for å ta i mot de velfylte ryggsekkene.

- Det kan vel være at vi sender en blomsterkvast til sjefen i Ryan Air, som har sørget for at det er direkte rute til Liverpool, gliser de to.  Det å måtte gå fra Manchester i tillegg hadde ikke fristet.


SISTE VEDDEMÅL
Foreløpig har de kanskje ikke begynt å tenke så veldig på Liverpool-Everton, med tidlig kampstart på lørdag?

- Det må vel innrømmes at tankene er minst like mye fokusert på hvordan vi skal ta morgendagens økt til Torp, erkjenner Thomas.  – Hva gjør vi hvis vi skjønner at vi begynner å få veldig dårlig tid?  Vi får vel bare legge inn en skikkelig langspurt, har man gitt et løfte så har man det.

- Samtidig er det klart at gårsdagens 7-0 mot Birmingham ikke la noen demper på entusiasmen.  Med Steven Gerrard i toppform tror vi Everton blir most på Anfield.

Kjappfotkameratene tar på seg ryggsekkene igjen, selv om de først må en liten tur innom apoteket for å fylle opp rasjonen med spesialplaster.  Påfyll av drikke behøves også.  Tross alt gleder de seg likevel mer til Anfield enn de gruer seg til atskillige timer til på landeveien.

De er imidlertid enige om en ting:  - Vi dropper å ta noe veddemål neste gang Liverpool ligger under med 0-3!

_______________-

Thomas og Erling tar altså siste økt Holmestrand-Sandefjord i morgen, torsdag.  De kommer til å følge veien ute ved fjorden.  Hvis du ser to rødkledde menn med ryggsekk, joggesko og ikke minst iført hver sin Liverpool-trøye vet du hvem det er.  To røde supportere – på vei til Liverpool!