Paletta skrev under i dag

Liverpool FC bekrefter at den argentinske midtstopperen Gabriel Paletta skrev under en fireårskontrakt med klubben i dag. Paletta trente på Melwood også i går.

Rafael Benitez kunne i dag plusse Gabriel Paletta til sin Liverpool-tropp. Manageren mener at han i argentineren har funnet en spiller med kvaliteter som kan matche Jamie Carraghers.

Den unge argentineren trente på Melwood også under den første dagen av preseason i går, men det var først i dag at han signerte fireårskontrakten han har blitt forelagt av klubben.

Benitez har fulgt Paletta i lengre tid, og var lettet over å ha sikret seg midtstopperen.

- Jeg har jobbet sammen med andre argentinske forsvarsspillere tidligere, og i Argentina er det gode tradisjoner for tøffe, aggressive og taktisk sterke forsvarere, uttaler spanjolen til liverpoolfc.tv.

- Paletta er veldig tøff, og han er akkurat den type spiller vi trenger i Premier League. Skal jeg sammenligne han med argentinske forsvarere som jeg har arbeidet med tidligere, så ligner han mer på Ayala enn Pellegrino. Sammenligner du med spillerne vi har i Liverpool fra før, ligner han mer på Carragher enn på Hyypiä. Det er bra, for det betyr at vi har en balansert tropp med forsvarsspillere.

- Gabriel er en forsvarsspiller som er veldig aggressiv, og jeg er sikker på at han har en stor fremtid. Han vil lære mye her, akkurat som Daniel Agger, og vil øke konkurransen om plassene i forsvarsrekka.

- Vi fulgte han under U21-VM i Nederland. Det var der våre speidere oppdaget han, og konstaterte at han var den type spiller vi var på utkikk etter. Toppklubbene i Argentina, med River Plate og Boca Juniors i spissen, var også ute etter han. River Plate reserverte til og med trøye nummer 6 for han, så vi måtte handle raskt for å sikre oss hans tjenester. Vi er henrykt over at avtalen er i boks nå.

Paletta koster ca £2M og har spilt for argentinske Banfield frem til nå. 20-åringen er en robust forsvarer som måler 190 cm på strømpelesten.