Parry ser fram mot stadionmøte

Rick Parry kommenterer stadionsaken, og ser fram til møte samt å spille mot gamle kjente i Champions League. Fabio Aurelio trives i Premier League.

Parry om ”Nye Anfield”
Daglig leder i Liverpool FC, Rick Parry, holder i sin spalte i LFC Mag fortsatt kortene nokså tett inntil brystet når det er snakk om den planlagte nye stadion i Stanley Park.  Parry er glad for at man nå har fått godkjent en leieavtale for den verneverdige parken, men understreker at det ikke er det siste hinderet som må passeres.  Det er nemlig å få finansieringen på plass, noe som vil bli avgjort i slutten av denne måneden.  Parry nevner et møte mot slutten av september, noe vi erfarer vil være 27.september, hvor Liverpools fremlagte finansieringsplan vil bli diskutert.  Dagen etter vil det bli endelig avgjort om klubben får offentlige midler til å utbedre området rundt selve stadion.

- Vi er glade for at bystyret i Liverpool nå formelt har gitt oss tillatelse til å bygge vårt foreslåtte nye 60.000 seter stadion i Stanley Park, skriver Parry.

- Ledere i bystyret har godkjent en 999 årig leieavtale og det er enda et stort hinder som er passert.  Som kjent har vi allerede fått godkjent en formell byggetillatelse.

- Dette gjør at bystyret nå er kommet etter i å gjøre parken tilgjengelig.  Det er viktig skritt, men ikke et endelig skritt.  Det betyr ikke at bulldoserne umiddelbart kan dukke opp, men det er et nytt landemerke som blir passert i hva som har vært en lang prosess.

- Vi ser nå fram til enda et møte mot slutten av september, og vi vil gjøre det vi kan for å holde fans informert om hva som er siste nytt i denne saken.

Parry sier at han også ser fram til å møte Jan Kromkamp og Vladimir Smicer i oppgjør mot PSV og Bordeaux i Champions League.  Førstnevnte var som kjent på banen i kampen i Eindhoven sist tirsdag, mens Vladi vil møte gamle lagkamerater i neste måned.  Tsjekkeren var som kjent en av heltene da de røde vant på Ataturk Stadion i 2005, og som er arenaen hvor man avslutter årets gruppespill mot Galatasaray.  Rigobert Song er for øvrig enda en tidligere rød som nå spiller for tyrkerne.


Aurelio uten problemer
Fabio Aurelio, den første brasilianer på Anfield, sier at hans opphold i spansk fotball bidrar til at han ikke har problemer med å tilpasse seg Liverpool og Premier League.

- Fotballen her minner meg om den som spilles i Brasil når det er snakk om fysikk, hevder venstrekanten.  – Engelsk fotball er veldig hurtig, mye hurtigere enn i Spania og Brasil, og du må bli sterkere fysisk dersom du skal håndtere hva som kreves.

- Jeg kan ikke se noen problemer med at jeg skal tilpasse meg.  Jeg er sikker på at jeg vil finne meg til rette her mye raskere enn da jeg forlot Sao Paulo for å spille for Valencia.  Det var første gangen som jeg hadde forlatt Brasil og alt var nytt for meg.

- Jeg har imidlertid vært i Spania i seks år og det ga meg mye tid til å lære mer om spillet i Europa og en annen kultur.  Det var en stor erfaring for meg.  Jeg er eldre nå og vet at det tar tid til å tilvenne seg, slik at det skulle ikke by på vansker å venne seg til livet i Liverpool.