Parry vil ha engelsk landslagssjef

Rick Parry foretrekker at en engelskmann leder England. Alan Wiley dømmer på Stamford Bridge.

Rick Parry skriver i sin spalte i Liverpools offisielle magasin denne uken at han foretrekker at en engelskmann tar over roret for England etter Sven Göran Eriksson. Kanskje litt merkelig med tanke på at Parry har stått bak å hente Gerard Houllier og Rafael Benitez, to utenlandske managere, til Liverpool. Anfield-sjefen mener imidlertid at det er en del vesentlige forskjeller på å lede et klubblag og det å lede et landslag.

- På landslaget jobber du kun med engelske spillere, mens du på klubblag i Premier League nå har spillere fra en rekke nasjonaliteter. Det er mange årsaker til at jeg foretrekker en engelsk landslagssjef. Nasjonal identitet er en av dem, sier Parry.

- Når vi ansatte Gerard Houllier og Rafael Benitez var det helt andre kriterier vi la til grunn. For oss var det kvalitet som betydde noe. Nasjonalitet var betydningsløst. Klubblagene finkjemmer Europa etter gode spillere, og da ønsker du en manager med god kjennskap til europeiske spillere. Du kan bare se på kvaliteten på de spanske spillerne som Rafael Benitez har brakt hit. Ting taler egentlig for seg selv, legger han til.

- En engelsk landslagssjef vil kun jobbe med engelske spillere, og det mangler ikke på kvalifiserte kandidater til denne attraktive jobben her hjemme. Det er en prestisjefylt jobb, som det er vanskelig å takke nei til, avslutter Parry.

Wiley dømmer
Alan Wiley fra Staffordshire dømmer Liverpools kamp mot Chelsea på Stamford Bridge på søndag. 45-åringen har totalt dømt 20 oppgjør der Liverpool har vært involvert, noe som har resultert i 10 seire, 7 tap og 2 uavgjorte kamper. Han har også vist Steven Gerrard det røde kortet ved to anledninger.

Wiley har dømt både Liverpool og Chelsea to ganger tidligere denne sesongen. Begge Chelsea-kampene var i cupene, mot henholdsvis Charlton i ligacupen og Huddersfield i FA-cupen. Det endte med exit i ligacupen for de blå, mens det ble en knepen seier over Huddersfield.

Liverpool har vunnet begge kampene som Wiley har dømt med 1-0. Mot Manchester City borte og West Bromwich hjemme.

I 2003 dømte Wiley tilsvarende kamp. Da tapte Liverpool 2-1, og Gerrard ble utvist i sluttminuttene.

Linjemenn på søndag er Kevin Pike og Gavin Ward. Howard Webb er fjerdedommer.