Pennant på flyet til Sveits?

Jermaine Pennant skal ha gjennomført en medisinsk test i går kveld, og nå skal det forhandles om personlige betingelser. Går alt glatt kan han rekke flyet til Sveits senere i dag.

Flere kilder melder i morgentimene at Jermaine Pennant nå er på vei til Liverpool for samtaler med Rafael Benitez, etter at Birmingham og Liverpool skal ha blitt enige om en overgangssum på £6.2M i går kveld.

The Guardian skriver at Liverpool håper å fullførte overgangen i dag, slik at Pennant rekker flyavgangen til de rødes treningsleir i Sveits. Den seriøse avisen skriver også at spilleren var ventet å gjennomføre den medisinske testen allerede sent i går kveld. Dersom resultatene av denne testen ikke indikerer noen problemer, vil partene prøve å komme til enighet om 23-åringens personlige betingelser før avreise til Sveits.

Guardian mener å vite at deler av transfersummen er linket til antall kamper Pennant spiller for de røde. Enkelte kilder har antydet at Liverpool betaler £4M umiddelbart, og at resten så følger i avdrag etter antall spilte kamper. Dersom overgangen går igjennom, kan høyreflanken faktisk debutere for sin nye klubb allerede i lørdagens treningskamp mot Kaiserslatuern i Liechtenstein.

Birmingham må betale Arsenal 25% av overgangssummen, i følge avtalen som tok Pennant fra Highbury til St. Andrews for £3M for ett år siden. Birmingham vil likevel sitte igjen med en profitt på over £1.5M. Pennant ble hentet til Arsenal fra Notts County allerede som 15-åring, og kostet da Gunners £2M. En rekordssum for en så ung spiller den gangen.

Akkurat som Craig Bellamy, ankommer Pennant Anfield med et noe frynsete rykte. Arsene Wenger turde aldri å satse fullt og helt på urokråka, og sendte han på lån både til Watford, Leeds og Birmingham før han altså signerte for blåtrøyene i fjor sommer. En av grunnene til at han ble sendt på dør i Arsenal var at han ble arrestert for fyllekjøring mens han allerede fra før var uten førerkort etter en annen trafikkforseelse.