Pirlo vil ha revansje for natten i Istanbul

Flere av Italias landslagsspillere var med på å tape for Liverpool i Istanbul. Nå tror de at erfaringene fra den dramatiske kvelden i Tyrkia vil sørge for at Italia slår Frankrike i kveldens VM-finale.

Italias midtbanespiller Andrea Pirlo har innrømmet til pressen at Champions League-finalen mot Liverpool i Istanbul har svirret i tankene før kveldens VM-finale mot Frankrike. Pirlo håper nå han kan brukene minnene og erfaringene fra Atatürk Stadium positivt, slik at han unngår et nytt finalenederlag.

Italieneren innrømmer at han fortsatt ikke har kommet over det som skjedde da Liverpool snudde 0-3 til seier på straffespark i Tyrkia. En VM-tittel i kveld vil imidlertid være et solid plaster på såret.

- Jeg har fortsatt ikke klart å legge bak meg at vi tapte for Liverpool. Du vet at du må vinne de riktig store trofeene for å bli klassifisert som en spiller i superklassen. Når du har nådd en finale, er det ikke noe som er verre enn å tape den. I Istanbul var det enda mer smertefullt enn vanlig, på grunn av måten vi tapte på, uttalte Pirlo til et samlet pressekorps før kveldens kamp.

- Vi tillot engelskmennene å gjøre det største comebacket i Europacupens historie. Vi ledet 3-0 ved pause, og endte med å tape på straffespark. Det er den største skuffelsen i min karriere, og de fæle minnene vil trolig forfølge meg resten av livet.

- Nå står jeg foran et nytt høydepunkt i karrieren. Jeg trenger en vinnermedalje i VM mer enn noen gang, etter det som skjedde i Istanbul. Er jeg ikke med på det vinnende laget i kveldens finale, vil jeg bare bli enda mer frustrert. Hungeren etter å vinne er enorm, og folk skal ikke undervurdere at det er flere spillere på Italia som var med på å tape for Liverpool den mai-natten i fjor. Det som skjedde der lærte oss en lekse. Jeg tar med meg erfaringene og dramatikken fra den kvelden inn i denne finalen. Jeg vil sørge for at det som skjedde der, aldri skjer igjen.

Andrea Pirlo misser Milans andre straffespark i Istanbul

Andrea Pirlo misser Milans andre straffespark i Istanbul. Jerzy Dudek redder det svake skuddet.