Pongolle bidro til rekord

Med to scoringer fra Florent Sinama-Pongolle er Liverpools innbyttere oppe i 14 mål denne sesongen, noe som er ny klubbrekord.

Florent Sinama-Pongolle sørget for at det ble satt en ny rekord på Kenilworth Road i helgen. Hans to scoringer som innbytter medførte at Liverpools innbyttere har gjort hele 14 mål etter at de har kommet inn fra benken denne sesongen. Det er to scoringer mer enn den gamle klubbrekorden, og viser at Rafael Benitez har vært både heldig og dyktig med sine innbytter.

Men selv etter de to flotte målene er Sinama-Pongolle usikker på sin Anfield-fremtid, og han uttaler til Liverpool Echo i ettermiddag at han vurderer situasjonen fra uke til uke.

- Da jeg ble bedt om å komme inn mot Luton på stillingen 3-1, fokuserte jeg bare på å gjøre mål og repetere det som skjedde mot Olympiakos i fjor. Situasjonen var jo den samme. Akkurat som da, trengte vi tre kjappe mål. Jeg visste at om vi fortsatte å jobbe hardt nok, ville vi skape sjanser. To av dem falt for meg, og jeg måtte ta dem, sier franskmannen.

- Dette er første gangen jeg har gjort to mål i en og samme kamp for Liverpool. Det var litt artig, fordi jeg snakket med vennene mine tidligere i uken om at jeg ikke hadde gjort mer enn ett mål i noen kamp etter at jeg kom til klubben. Nå har vi fått ordnet på det.

Sinama-Pongolle blir stadig linket med klubber hjemme i Frankrike som ønsker å låne hans tjenester, og ettersom Benitez fortsatt har muligheter til å hente inn en ny spiss, tar 21-åringen ingenting for gitt.

- Jeg må bare ta vare på sjansene jeg får. Jeg tenker ikke på neste kamp, eller kampen deretter. Jeg nyter bare hvert øyeblikk jeg får ute på banen, og prøver å ikke tenke for langt fremover. Jeg ønsker bare å fokusere på å gjøre det best mulig på trening denne uken, og forhåpentligvis blir jeg involvert igjen mot Tottenham.

- Det gir meg selvtillit at manageren kastet meg innpå når han trengte scoringer. For en spiss har scoringer en tendens til å gi deg selvtillit, og jeg håper å bygge videre på dette.

- Jeg elsker Liverpool og supporterne. Jeg må han en prat med manageren, men om han forteller meg at han trenger meg, ønsker jeg å bli her. Jeg er fortsatt ung, og jeg håper at lørdagens kamp kan være et vendepunkt for meg. Jeg tror jeg kommer til å spille for Liverpool også etter utgangen av januar.