Pongolle ønsker å forlate Liverpool

Florent Sinama-Pongolle sier til Lancashire Evening Telegraph at han vil forlate Liverpool i sommer, til fordel for en klubb der han får spille fast som spiss. Villa-kampen på Canal+Sport.

Florent Sinama-Pongolle uttaler til Lancashire Evening Telegraph nå i kveld at han akter å forlate Anfield for å få spille fast førstelagsfotball. Avisen skriver at det er helt i det blå om dette blir med Blackburn eller en annen klubb, ettersom Rovers ikke har bestemt seg for om de vil forsøke å få i stand en avtale med Liverpool slik at spissen blir å finne på Ewood Park på permanent basis.

Den unge franskmannen mener tydeligvis at hans dager i Liverpool er talte på grunn av manglende spilletid. I Blackburn har han så langt startet 6 ligakamper på tre måneder.

- Jeg er 21 år gammel, og trenger å spille fast. Jeg må ta vare på karrieren min, og da er spilletid viktig. Det er vanskelig å sitte på benken og ikke være involvert. Det var frustrerende i Liverpool, fordi det ikke betød noe om jeg spilte bra eller ikke. Jeg kunne uansett ikke være garantert å få spille neste kamp, uttaler Pongolle til lokalavisen i Blackburn.

- For en spiss er dette vanskelig, fordi så mye handler om selvtillit. Og for å få selvtillit må du score mål. Derfor behøver jeg å starte kamper, i stedet for å bekymre meg om jeg slipper til i neste kamp eller ei. Da først tror jeg alt vil falle på plass for meg, legger han til.

- Det er vanskelig å være ung og ikke få spilletid, men du lærer i alle fall å ta vare på sjansene når de kommer. Men det har jeg gjort i tre år nå, og nå er jeg lei av det. Neste sesong ønsker jeg å spille fast fra start til slutt. Derfor blir valg av klubb viktig for meg. Etter fire år i England er jeg klar for flere kamper, og til å vise at jeg duger i Premier League.

Villa-kampen på TV
Liverpools siste hjemmekamp for sesongen, mot Aston Villa lørdag 29.april, blir vist ”live” på Canal+Sport. Direkteoverføringen fra Anfield starter klokken 16.00.