Pongolle ønsker samtaler med Rafa

Transfervinduet er åpnet, og i den forbindelse ønsker Florent Sinama-Pongolle samtaler med Rafael Benitez. Aller helst ønsker han en bekreftelse på at manageren trenger hans tjenester i lang tid fremover.

På sin side på nettstedet icons.com avslører Florent Sinama-Pongolle i dag han ønsker samtaler med Rafael Benitez om sin fotballfremtid, men slår samtidig fast at han aller helst ønsker å bli på Anfield.

- Jeg tror alle kan se at jeg ikke har spilt så mange minutter førstelagsfotball som jeg skulle ha ønsket for Liverpool denne sesongen. Jeg har fått et begrenset antall kamper, så jeg tror det er forståelig at jeg er litt skuffet over hvordan ting har gått denne sesongen, sier den unge franskmannen.

- Dette betyr ikke at jeg er misfornøyd med tingenes tilstand i Liverpool. Jeg elsker klubben og jeg trives godt på Anfield. Å være i denne klubben er en stor fotballopplevelse for meg, og jeg ønsker å fortsette her så lenge som mulig, legger han til.

- Ettersom transfervinduet nå er åpent, er det nok likevel på tide å ha en samtale med Rafael Benitez for å se hvilke planer han har for meg. Jeg ville elske å høre manageren si at han vil at jeg skal fortsette i Liverpool. Det er svaret jeg håper på. Jeg kan kanskje bli lånt ut. Jeg er ikke sikker. Vi får vente og se.

- Forholdet mitt til manageren er bra, selv om jeg ikke spiller like mye som jeg skulle ønske. Vi snakker greit sammen, og har ingen problemer med hverandre. Men nå som jeg har blitt 21 år gammel er det viktig at jeg spiller flere kamper. Jeg ønsker å vise for folk at jeg er en god spiller, og at jeg kan være en stor suksess i Liverpool.

- Noen ganger får du aldri en sjanse når du ikke er managerens eget kjøp, men Rafa er ikke slik. Jeg ble kjøpt av Gerard Houllier, men det er ikke derfor at jeg har fått få kamper. Jeg har jobbet sammen med Rafa i 18 måneder nå, og jeg vet han er en fair manager. Dersom han foretrekker Fernando Morientes, Peter Crouch eller Luis Garcia foran Djbril Cissé eller meg selv, er det en ærlig avgjørelse og har ingenting å gjøre med det faktum at det ikke var han som hentet oss til klubben.

- Når jeg får spille, må jeg innrømme at jeg foretrekker å spille spiss i stedet for på høyrevingen. Det er definitivt min beste posisjon. Når du spiller på midtbanen må du løpe mye mer opp og ned på banen, og det krever en enorm kondisjon. Jeg foretrekker å gjøre løpingen min foran kassa, og jeg anser meg selv som en naturlig spiss.

Pongolle synes også det er fabelaktig å se at Liverpool gjøre det så bra sportslig denne sesongen, og fremhever blant annet fremgangene i Champions League. Han tror til og med at de røde kan forsvare tittelen til våren.

- Hvorfor kan vi ikke vinne en gang til? Folk trodde ikke vi kunne vinne turneringen i fjor, og vi beviste at de tok feil. Det eneste laget jeg ønsket å unngå i trekningen var Barcelona, så jeg er godt fornøyd med utfallet av trekningen. Benfica er et godt lag, men ikke like sterke som Barcelona, slår han fast.

- I garderoben når humøret nye høyder om dagen. Det er mange spøkefugler i troppen, og Jamie Carragher er trolig den største av dem alle. Han tuller med alt og alle på trening, forteller morsomme vitser og er generelt veldig morsom. Dersom han gjør et mål, går han helt fra konseptene. Troppen er full av morsomme folk, noe som er viktig. Det er viktig for fremtiden at spillerne trives sammen, og det gjør vi her, sier han.

- Selv med spillere fra så mange nasjonaliteter er det ingen klikker her. De engelske, franske og spanske spillerne trives sammen, og vi prøver alle å snakke engelsk mesteparten av tiden. Jeg elsker atmosfæren i klubben, og kommer godt overens med alle sammen. Forhåpentligvis forblir jeg Liverpool-spiller i lang tid fremover, avslutter Pongolle.