Punktum finale for Morientes?

Fernando kan komme til å spille sin siste kamp for Liverpool i morgen, men spilleren selv ønsker å fullføre kontrakten. Flo linket til Leeds. Sissoko på liste over beste kjøp.

Fernando bare halvveis
Det er ingen hemmelighet at Rafa Benitez er på utkikk etter minst en angriper foran sommerens transfervindu.  Med et mål for hver femte kamp han er på banen, er det mange tips som går i retning av at Fernando Morientes blir en av de spissene som må forlate Anfield.  Morgendagens FA-Cup fest mot West Ham kan derfor bokstavelig talt bli finalen for spanjolens tid i LFC.  Selv har han imidlertid ingen andre ønsker enn å fullføre sin kontrakt med de helrøde.

- Det må være riktig å si at folk ikke har fått se den virkelige Fernando Morientes siden jeg kom til England.  Lørdag vil gi meg en scene hvor jeg kan presentere meg selv og jeg er virkelig tent på å benytte den sjansen.  Det finnes vel knapt noe bedre tidspunkt, undrer Nando.

- Jeg tenker ikke i det hele tatt på at dette kan bli min siste kamp her.  Jeg sa midtveis i sesongen at jeg er halvveis i jobben.  Jeg har to år igjen av min kontrakt, og dersom ikke noe helt spesielt skulle skje, ser jeg for meg at jeg også starter neste sesong for Liverpool.

- Jeg er på en reise med Liverpool.  Jeg er bare halvveis på den reisen og ønsker å finne tilbake til den formen jeg hadde for Real Madrid og Monaco.  Du vet aldri hva som kan skje i fotball, men jeg vil gjerne avslutte min karriere i England.

- Jeg hadde 14 lykkelige år i Spania, men jeg planlegger ikke å reise tilbake dit som en fotballspiller.  Jeg kom til England fordi jeg så det som en sjanse på dette tidspunktet i karrieren til å utvikle meg ytterligere som spiller og person.

- I det siste har jeg ikke greid å nå den standarden jeg hadde mens jeg var i Real Madrid og Monaco.  Jeg er klar over det, men jeg føler at jeg fortsatt har mye å bidra med.  Jeg tror ikke det er vanskeligere å score i Premier League, eller at det er noen virkelig forskjell på fotballen i England og Spania.


Usikker fremtid for Sinama-Pongolle
Florent Sinama-Pongolle trener for tiden med sin gamle klubb Le Havre, som forberedelse til EM for U21 landslag senere i måneden.  21-åringen er en annen angriper på Anfield med en usikker fremtid.  Blackburn, hvor han var på utlån fra slutten av januar, har antydet at man kunne tenke seg å sikre seg spilleren permanent.  Leeds skal i det siste også ha gitt signaler om at franskmannen kan være på deres ønskeliste, men hvor genuint det er avhenger trolig hvorvidt man greier å rykke opp til Premier League eller ikke.


Momo blant topp ti
Nettstedet Soccernet har rangert de ti beste kjøpene denne sesongen.  Momo Sissoko er vunnet verdig til en 6.plass.  Dette er begrunnelsen man gir:  ”I en Premier League med mange nye Vieira’er, er Liverpools midtbanespiller den mest overbevisende.  Momo Sissoko’s pasningspill er fortsatt noe slurvete, men han har fysikk til å dominere midtbanen i Premier League.  Man Utd ble rent i senk, Chelsea kunne ha blitt det og Liverpools sesong kunne ha vært svært forskjellig dersom ikke Rafael Benitez handlet kjapt for å sikre seg spilleren rett foran nesa på Everton.  Sparket han fikk under øyet fra Beto truet ikke bare Liverpools sesong, men også deres fremgang under Benitez”.

Listen:  1. Craig Bellamy  2. Aaron Lennon  3. Darren Bent  4. Arjan de Zeeuw  5. Pascal Chimbonda  6. Momo Sissoko  7. Pedro Mendes  8. Scott Parker  9. Danny Gabbidon  10. Mikel Arteta