Rafa forklarer laguttaket

Mange ble overrasket over startelleveren Rafael Benitez sendte på banen mot Sheffield United. Spanjolen ønsket å benytte de spillerne han hadde fått jobbe med på trening den siste uken.

- Jeg hadde begge kampene i tankene, og nå må vi klarte oss uten Carragher og Riise mot Maccabi Haifa. To viktige spillere, slår Rafael Benitez fast til avisen The Independent.

- Vi har konsentrert oss om fire kamper denne perioden. De to i Champions League, Community Shield-kampen, og ligakampen mot Sheffield United. Det var vanskelig på forhånd å si hvilken kamp som var den viktigste.

- I tillegg har vi også hatt et annet problem. Etter kampen mot Chelsea spilte mange av våre spillere 90 minutter i sine respektive privatlandskamper, i tillegg til at mange måtte ut på lange reiser. Derfor måtte jeg være forsiktig med hvordan jeg disponerte spillerne. Jeg valgte å bruke 2-3 av de som var involvert i landskamper mot Sheffield United, og de gikk skikkelig trøtte mot slutten. Det hjelper ikke å spørre spillerne om de føler seg i fin form før kampen heller. De vil bare svare ja uansett. Så du må trekke dine egne konklusjoner. Jeg følte at det var viktig å benytte de spillerne vi hadde fått jobbet med på trening den siste uken, sier manageren som en forklaring på det mange karakteriserte som et merkelig laguttak i ligapremieren.

Etter helgens maktdemonstrasjoner av Manchester United og Chelsea er det mange såkalte eksperter som allerede nå avskriver Liverpool i kampen om ligamesterskapet etter 1-1 på Bramall Lane.

- Du kan ikke stoppe folk fra å prate om slikt. Vi vant kampen mot Chelsea, og da sa de samme folkene at vi var fantastiske. For meg står ikke dette og faller med ett resultat. Det viktigste er å se at laget gjør fremgang. Det er flere klubber som vil være med å kjempe om ligatittelen. Jeg vet Chelsea er gode, og det er også Manchester United, Arsenal og Tottenham. Du vet aldri hva som vil skje. Sesongen er lang. Du må bare jobbe med å gjøre de rette tingene og se om laget ditt kan vinne kamper og gjøre fremskritt, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post.

- Ligaen er en maraton, og vi har tatt ett poeng. Man kan argumentere at vi har tapt to, men for øyeblikket nøyer vi oss med å analysere våre feil og reaksjonen til laget etter at vi kom på etterskudd. Jeg er fornøyd med noen aspekter, men vi trenger å bli bedre på andre, slår manageren fast.

- Vi visste det ville bli vanskelig på Bramall Lane på grunn av atmosfæren der, og det faktum at de gikk offensivt til verks med nesten tre spisser. I første omgang klarte vi ikke å gjøre de riktige valgene. Jeg hadde en slagplan, men vi klarte ikke å sette den ut i livet på den måten vi hadde pratet om før kampen. I andre omgang ble vi mye bedre, og begynte å kontrollere kampen. Vi spilte rett og slett bedre.

Manageren følte at han måtte hvile karer som Xabi Alonso og Luis Garcia etter en lang reise i forbindelse med Spanias privatlandskamp i midtuken.

- Vi hadde mange spillere som spilte i veldig, veldig viktige vennskapskamper sist uke. Det er helt sprøtt. Det virker som det er utrolig viktig å spille kamper mot små nasjoner og fly spillerne over store avstander, slik at de kan komme tilbake skadet og utrenet. Det er veldig gode avgjørelser å gjøre slikt, sier en usedvanlig skarp og sarkastisk manager.

Benitez er nå mest bekymret for skadene på Carragher og Riise, og er ikke fornøyd med at han må unnvære den sikre forsvarsduoen i morgendagens kamp mot Maccabi Haifa i Kiev. Carragher er diagnostisert med forstrekte leddbånd i ankelen, mens Riise sågar har avrevne bånd i ankelleddet. I begge tilfeller er det venstre ankel som har blitt skadet. Det betyr minst to uker på sidelinja for duoen.