Rafa fornøyd med bortepoeng

Rafael Benitez var fornøyd med ett poeng i Eindhoven. Dirk Kuyt mente at Liverpool burde ha vunnet. Sissoko ble byttet ut fordi han var utkjørt.

Liverpool fikk med seg det påkrevde bortepoenget fra Eindhoven, men var kun et par centimeter fra å vinne kampen på innbytter Steven Gerrards utsøkte volleyskudd i det 89.minutt. Ettersom den andre kampen i gruppe C, mellom Galatasaray og Bordeaux, også endte målløst, er det status quo etter første runde. Dog med en psykologisk fordel for bortelagene.

Etter kampen på Philips stadion virket begge lags managere tålelig fornøyd med poengdeling.

- Ettersom Gerrard hadde et skudd som traff stolpen like før slutt, kunne vi også ha tapt denne kampen. Offensivt slet vi tungt i kveld, og skapte nesten ingenting. Liverpool spilte med åtte mann bak ballen, og da må du være i god form om du skal klare å bryte gjennom. I andre omgang skiftet Kone og Culina side, og spillet vårt ble litt bedre. Men ikke nok til å vinne, uttalte PSV-trener Ronald Koeman umiddelbart etter kampslutt.

Liverpool-manager Rafael Benitez startet med Gerrard, Hyypiä, Garcia og Alonso på benken med tanke på søndagens viktige ligakamp borte mot Chelsea. Først mot tampen av kampen sendte han inn på to av kvartetten - Gerrard og Alonso.

- Vi skal spille 7 kamper på 21 dager nå i september, var forklaringen spanjolen hadde på den avgjørelsen etter kampslutt.

- Resultatet var greit. Vi klarer ikke å være på topp i samtlige kamper. Vi kommer fra en veldig vanskelig kamp mot Everton, og jeg må bruke stallen jeg har til rådighet i denne perioden. Det er en fordel for oss at vi har mange spillere som kan spille.

- I kveld jobbet vi virkelig hardt i forsvar, og når vi gikk fremover prøvde vi å skape sjanser. Vi kjenner spillerne og kvalitetene til PSV. Vi er fornøyd med et uavgjort resultat her. Klarer vi å slå dem hjemme, vil det være et godt resultat.

Benitez mente imidlertid at det slett ikke hadde vært ufortjent om de for anledningen helgule hadde tatt med seg alle tre poengene hjem til Merseyside. Nå ser han frem til resten av gruppespillet med optimisme.

- Spillerne jobbet hardt og målbevisst i kveld. Man kunne se at midtbanespillerne hjalp forsvaret. Tanken var å holde nullen, og så angripe når vi kunne. Vi hadde nok sjanser til at vi kunne ha gjort ett mål. Vi reiser hjem med et poeng i bagasjen, og med den store sjansen mot slutten kunne det lett ha vært alle tre. Mange av spillere er slitne etter å ha vært i aksjon for sine landslag den siste tiden. Vi fikk imidlertid vist at vi kan spille god fotball, og det er bra.

- I Champions League vet du aldri hva som vil skje. Med erfaringen og kvalitetene til PSV må du være fornøyd med uavgjort her. Men vi må slå dem hjemme.

Benitez avslørte også at han byttet ut Mohamed Sissoko i andre omgang fordi den unge afrikaneren var helt utkjørt.

Kuyt mener at Liverpool kunne ha vunnet
Dirk Kuyt debuterte fra start for Liverpool, og mente etter kampen at laget hadde vært godt organisert, men var noe frustrert over at det ikke resulterte i scoringer og seier.

- Jeg syntes vi hadde gode muligheter til å avgjøre kampen. Vi var veldig godt organiserte, og ga ikke bort mange sjanser til PSV. Men vi klarte ikke å score. Dette er likevel et godt resultat. Hovedsaken var at vi ikke tapte, og 0-0 var et greit resultat, uttalte han.

- Jeg mener vi er gode nok til å holde nullen i mange kamper. Vi satser på å holde tett bakover også i vår neste kamp, la han til.



Steven Gerrard var nær ved å avgjøre kampen med et volleyskudd like før full tid.