Rafa forventer mer av Kewell

Liverpools manager mener at den gode juleformen til Harry kan bli bedre og mer stabil. Peter Crouch nær suspensjon. Transferrykter: Benfica ser på ving og midtstoppere linkes.

Viktige Harry Kewell
Harry Kewell var en av de syv spillerne som Rafael Benitez startet med i alle de fire julekampene.  De andre var Jose Reina, Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Steven Gerrard og Peter Crouch.  Manager Rafael Benitez er glad for å ha australieren tilbake og erkjenner at han er viktig for de røde, men mener at han kan bli enda bedre og at han må bli stabilt på et slikt nivå.

- Det er virkelig viktig for oss å ha Harry.  Vi snakker om nødvendigheten av å ha kvalitet på flankene og det er noe som Harry bidrar med.  Han kan skyte og score mål.

- Han har hatt skader og problemer, og vi var skuffet, sier Rafa til Liverpool Daily Post.  – Men vi har støttet ham og gitt ham selvtillit, og det han har gitt til oss er evnen til å slå crossballer, driblinger og mye annet.

- Det er godt å se ham arbeide hardt.  Supporterne er smarte, de kan se at han arbeider hardt og prøver sitt beste.  Det er viktig.  Vi behøver å se ham på dette nivået hele tiden nå, men jeg vil gjerne se ham enda bedre.  Vi må lære ham å kjenne og forstå ham, og forstå hva han ønsker.

- Jeg har har sagt det mange ganger at den første gangen jeg så Harry var da han for noen år siden spilte mot Manchester United og en Jaap Stam i toppform.  Han spilte virkelig godt og jeg tenkte da at som manager var det en spillertype jeg ville like å kjøpe.

- Noen ganger vet du ikke hvor vanskelig det kan være for en spiller.  Noen ganger hvis han er skadet, men ønsker å spille, da kan han ikke yte 100 prosent.

- Jeg har tro på ham.  Jeg hadde noen problemer da folk rundt ham begynte å prate, men jeg snakket med ham og manageren til Australia.  Jeg har tro på ham fordi han arbeider hardt.  Vi både prøver å bruke Harry og samtidig beskytte ham.  Du kan se at han blir bedre for hver uke.


Fire gule for Crouchy
En advarsel på Reebok Stadium mot Bolton gjør at Peter Crouch totalt har fire gule i engelsk liga og cup denne sesongen.  Det betyr at dersom angriperen kommer i dommerens bok en gang til innen slutten av februar, så vil han pådra seg en suspensjon på en kamp.


Midtstoppere vurderes
Med et åpent transfervindu vil man de neste dagene få oppleve en rykteflom av spillere som blir linket til Liverpool, ikke minst siden Rafael Benitez har erkjent at man ønsker å styrke spillerstallen i januar.

Agenten til Laurent Robert hos Portsmouth sier at man har hatt kontakt med Benfica og at det kan være aktuelt for den kontroversielle venstrevingen å reise til Lisboa.  Det kan i så fall bidra til at kapteinen Simao Sabrosa, som var nær ved å komme til Anfield i august, får gå til Liverpool.

Den portugisiske midtstopperen Ze Castro sier at ”han kjenner til interessen fra Liverpool, men at ingenting er avgjort vedrørende hans fremtid”.  22-åringen, som har landskamper for Portugal U21, spiller til daglig i Academica Coimbra.

Franske Jonathan Zebina, som skal være på vei vekk fra Juventus, er igjen linket til Liverpool ved siden av Milan.