Rafa håper å knipe andreplassen

Rafael Benitez håper å knipe andreplassen og sikre plass i gruppespillet i Champions League i siste serierunde. Kewell og Finnan er spilleklare etter småskader. Lang kø for finalebilletter.

Rafael Benitez mener Liverpool igjen er seriøse utfordrere til andreplassen etter at Manchester United avga to poeng mot Middlesbrough denne uka. Før siste serierunde på søndag ligger de røde fra Anfield bare poenget bak rivalen fra andre enden av East Lancs Rd. Et forsprang som Benitez mener det er fullt mulig å ta igjen, selv om United har hjemmekamp mot bortesvake Charlton i siste kamp.

Klarer Liverpool mesterstykket å passere sine argeste rivaler på tabellen i siste serierunde, betyr det også at klubben automatisk er sikret en plass i gruppespillet i Champions League til høsten. Det vil bety en del at man slipper å gå gjennom en kvalifiseringsrunde først.

Etter å ha ligget bak United så lenge, mener Benitez at hans mannskap ikke har noe å tape i søndagens avslutning mot Portsmouth på Fratton Park.

- Vi vet at det fortsatt vil bli vanskelig å ta andreplassen, men nå trenger vi i alle fall ikke å bekymre oss for målforskjellen lenger. På et tidspunkt så det ut til at vi ikke bare måtte vinne mot Portsmouth, men også vinne med mange mål, skulle vi klare å ta igjen United på målforskjellen om de tapte mot Charlton. Det ville ha vært meget vanskelig, mener Benitez.

- Nå er ting mye greiere. Så lenge vi konsentrerer oss om å vinne vår egen kamp, er det alt vi kan gjøre. Vi trenger ikke å bekymre oss for målforskjellen så lenge vi vinner. Manchester United har fortsatt overtaket, men vi har en sjanse nå, sier han til Liverpool Echo.

- Vi kan gå til kampen uten å føle noe som helst press. Dersom vi vinner, vet vi at vi har oppnådd mye denne sesongen. Vi har hatt en god sesong, og kan være fornøyd med det vi har gjort så langt.

Chris Bascombe i Liverpool Echo spekulerer faktisk i om Liverpools forbedrede muligheter til å ta igjen Manchester United kan influere på Benitez sitt laguttak. Manageren vil sannsynligvis strekke seg langt for å unngå kvalifiseringsspill til Champions League.

- Jeg trenger ikke å tenke alt for mye på å hvile spillere. Vi gjorde åtte forandringer mot West Ham og seks mot Aston Villa, og vi vant begge kampene. Jeg vil se spillerne trene på fredag, og så vil jeg ta ut laget ut fra det jeg så der. Våre resultater når vi har forandret på laget viser hvor mye sterkere troppen vår har blitt, sier Benitez.

Kewell og Finnan i troppen
Echo melder for øvrig at både Harry Kewell og Steve Finnan vil bli inkludert i troppen til helgens kamp, etter å ha stått over kampen mot Aston Villa på grunn av småskader.

Kø for finalebilletter
Selv om billettene til cupfinalen er tilgjengelig på internett for de som kvalifiserer til de forgjettede papirlappene, har køene utenfor billettlukene på Anfield vært formidable de siste par dagene. Liverpool Echo melder at køen i dag var langstrakt, og at mange hadde overnattet utenfor Anfield for å få kjøpt sine billetter. Nå skal det kun være de dyreste billettene, til £65 og £90, som ikke er utsolgt. Tusenvis av mennesker ventet utålmodig da billettlukene ble åpnet i dag tidlig, og køen strakk seg fra billettkontoret bak the Kop, opp Walton Breck Road og ned Skerries Road.

Ex-rød døde
Tidligere Liverpool-spiller Tony Rowley er død, 76 år gammel. Rowley ble født i Wales, men hadde italienske foreldre. Hans egentlige navn var Antonio Camilio. Han spilte 61 kamper og gjorde 38 mål (37 mål på 58 ligakamper) for Liverpool på 1950-tallet. Han er imidlertid mest kjent for å ha spilt landskamp for Wales i 1959, mens han spilte 3.divisjonsfotball for Tranmere Rovers.

Kennedy til Blades?
Tidligere Liverpool-ving Mark Kennedy kan være på vei tilbake til Premier League. Nyopprykkede Sheffield United ønsker nemlig å kjøpe flankespilleren fra Wolverhampton, hvor Kennedy har hatt tilhold de siste sesongene.

Mark Kennedy fikk 21 kamper for Liverpool i perioden 1995-98, etter overgangen fra Millwall for £1.5M våren 1995.

Årsmøte
Vi minner ellers om supporterklubbens årsmøte, som finner sted på Andy's pub tirsdag 6.juni.