Rafa har slagplanen klar

Benitez har taktikken klar før møtet med Benfica. Han avslører også at Alonso starter kampen. Koeman klar til å kaste inn Robert, men Finnan tar utfordringen.

 - Benfica spiller med høyt tempo og angriper sine motstandere fra alle vinkler. Det var det de gjorde da de slo Manchester United. For å stoppe dette må vi være kompakte og konsentrere oss om våre defensive oppgaver, i tillegg til at vi må jobbe hardt på midtbanen. Først når vi har klart å kontrollere og stagge dem kan vi tenke på å gå framover. Det er enklere å spille kontringsfotball i bortekamper. Fansen deres vil forvente at Benfica angriper, så for oss handler det om å kontre dem i senk.

Dette er resepten til Rafael Benitez når han sender sitt mannskapet ut på ”Lysets stadion” i Lisboa i morgen kveld.

- Vi kan spille med to på topp. Morientes og Fowler fungerte bra sammen mot Arsenal, mens Morientes og Crouch spilte godt sammen mot Manchester United. Vi har flere valgmuligheter. Folk snakker om Fowler som bare en målscorer, men hans bevegelser og førstetouch er utmerket, og han kan skape åpninger for andre, slår manageren fast.

- Dersom spissene jobber hardt, og vi forsvarer oss godt på topp, vil det kunne fungere å ligge dypt. Vi har også vinger i form av Kewell og Gerrard som kan benytte de rommene vi får. Vi vil legge opp en slagplan der vi er i stand til å gjøre endringer underveis. Alonso vil spille. Han har slitt med en lårskade, men vil være viktig for oss i Lisboa, slår Benitez fast i ettermiddag.

Finnan akter å stoppe Robert
Steve Finnan vil få gjensyn med en gammel kjenning i Lisboa i morgen. Den tidligere Newcastle-vingen Laurent Robert har nemlig ristet av seg en hamstringskade, og alt tyder på at Benfica-trener Ronald Koeman vil kaste han innpå mot Liverpool.

- Benfica kjøpte en veldig god spiller i Robert. Han er en spiller jeg kjenner godt til, etter at jeg har møtt han en rekke ganger i England. Han gjorde flere mål mot oss mens han var i Newcastle, og vi har hatt noen tøffe kamper mot hverandre. Jeg er sikker på at det blir likedan nå. Jeg lover i alle fall å gjøre mit beste mot han, sier Finnan i ettermiddag.

- Benfica vil ikke bli enkle å hanskes med. Etter det jeg har sett av dem på fjernsyn er de et veldig godt lag. Men de virker å trives bedre når de har ballen i laget, enn når de blir satt under press og må forsvare seg. Vi vet de har noen utmerkede spillere som kan gjøre ugang for oss om vi lar dem få rom til å spille. Nuno Gomes har spilt på høyeste nivå i Italia og for det portugisiske landslaget, så vi vet han er en god spiss. De har også noen meget gode brasilianere på laget. Beto på midtbanen er god på skudd fra distanse, men hovedtrusselen vil komme fra vingene Robert og Simao Sabrosa, slår iren fast.

- Barcelona kjøpte Simao for å erstatte Luis Figo for noen år tilbake, så han må være en farlig spiller som vi må holde i sjakk, legger han til.

Finnan tror imidlertid at Liverpool har gode muligheter til å forsvare tittelen de vant i Istanbul.

- Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det. Det blir vanskelig, men vi har en sterkere stall enn i fjor. Vi må spille med selvtillit, og vi vet vi er et godt cuplag. Ingen liker å spille mot oss. Det er mange store lag igjen i Champions League, og noen av disse vil forsvinne i denne runden. Det vil kreve et meget godt lag for å slå oss ut, slår Finnan fast.

Koeman klar til å kaste inn Robert
Det ser altså ut til at Ronald Koeman er klar til å gamble på at Laurent Robert er skadefri og i god nok form til å møte Liverpool. Franskmannen har ikke akkurat vært noen braksuksess i Benfica siden overgangen i januar.

- Den portugisiske spillestilen er veldig ulik den engelske, og Robert trenger tid for å omstille seg. Men jeg tror han vil være motivert med tanke på morgendagen, og det vil være viktig for oss. Han har en flott venstrefot, og er en aggressiv spiller. Han er teknisk god, og har kvaliteter å vise frem. Han har noe å bevise her, og jeg håper han kan gjøre det i morgen. Det vil være en ekstra motivasjon vi vil benytte oss av.

Koeman sørget altså for at Benfica eliminerte Manchester United i gruppespillet. Han forventer imidlertid en tøffere motstander i Liverpool.

- Manchester United har kanskje bedre individualister, men Liverpool fungerer bedre som lag. Dette blir en tøffere test for oss enn United-kampene, det er sikkert. Liverpool er regjerende mestere, og er sterke både på midtbanen og i forsvar. Jeg ser fram til hva vi kan utrette mot dem. Vi har hjemmebanefordel i morgen, og vil ha publikums støtte. Dette Benfica-laget er kapable til å slå alle, mener nederlenderen.

Koeman er en tilhenger av streng defensiv disiplin, og understreker fremgangene til Liverpool under Benitez på dette området.

- Jeg så de holde nullen mot Wigan, Arsenal og Manchester United i de tre siste kampene. Men jeg så dem også slippe inn tre mål i FA-cupen mot Luton, så jeg er ikke pessimist med tanke på å bryte gjennom forsvarsrekka deres. Kanskje har de en slik dårlig dag igjen i morgen, undres han.