Rafa innrømmer slitasje

Viktig å rotere på spillere når kampene kommer så tett. Benítez glad for å ha toppscoreren tilbake. Riise forsvarer sonemarkering og tror målene snart vil komme.

Rafael Benítez innrømmer at det har vært en lang sesong, og at det derfor er viktig å rotere på spillere.
- Måten å finne tilbake til vinnerformen er ved å arbeide hardt. Kanskje noen av spillerne er veldig slitne, men det er derfor vi har en stor tropp. Jeg behøver å bruke forskjellige spillere.  Vi har energi og selvtillit og jeg har ingenting i mot en lang sesong. Det betyr at vi vinner og kommer til finaler. Hvis valget står mellom en kort sesong uten finaler eller en lang som nå, ville jeg fortrekke en lang.

Manageren glad for å ha toppscoreren tilbake
Steven Gerrard mistet Charlton-kampen med kneskade og Benítez håper at Gerrards retur kan hjelpe laget til å finne veien til nettmaskene.
- Det er veldig viktig å ha en spiller som har scoret 18 mål denne sesongen tilgjengelig. Når folk bekymrer seg om spissene kan score, er det godt å ha noen fra midtbanen som klarer det.

Wigan imponerer Benítez
Rafael Benítez er imponert over hvor bra Wigan har gjort det denne sesongen og forventer en tøff kamp på JJB Stadium
 - Wigan er et veldig godt lag med gode spillere, en god manager og de har mye selvtillit, forteller Benítez.
- Det vil bli en veldig vanskelig kamp for oss fordi de er veldig bestemte på å vinne hver kamp. De har en fantastisk lagånd. Min eneste bekymring er å finne tilbake til vinnerformen, og spillerne er desperate etter å vinne denne kampen.

- Ikke skyld på sonemarkeringen
Liverpool har sluppet inn en rekke mål fra dødballer den siste tiden, og igjen har det blitt satt spørsmålstegn ved å benytte sonemarkering i slike situasjoner. I et eksklusivt intervju med John Arne Riise på Liverpoolfc.tv svarer nordmannen følgende.
- Vi har hatt dette systemet siden Rafa kom hit, og i fjor hadde vi et par problemer med det, men i år forstår vi  hva han vil. Selvsagt når man begynner å slippe inn noen mål, vil folk begynne å kritisere. Men vi hadde en periode på 10 eller 11 kamper hvor vi ikke slapp inn mål. Da sa folk ingenting. Det er bare slik det er.

- Målene vil komme
Også måltørken har kommet for de røde, men Riise mener at laget kun trenger å ha marginen på sin side.
- Da vi vant ti eller 11 kamper, scoret vi mål og ingen sa noen om det. Plutselig har vi nå spilt to eller tre kamper uten å score. Da er det normalt at folk snakker om at vi ikke scorer nok mål. Vi gjør det samme som vi gjorde da vi var inne i den gode perioden. Vi har ikke forandret på noe. Vi trenger litt flaks i kampene våre og vi må ta vare på sjansene våre, noe vi ikke har gjort i det siste. Det handler ikke bare om spissene. Det gjelder for alle å score. Det er korrekt at vi ikke har scoret nok mål, men jeg er sikker på at det vil komme.

Riise synes ikke spillerne virker særlig slitne.
- Nei. Vi har hatt en lang sesong siden vi startet halvannen måned før de andre, men vi har en stor tropp. Det er derfor managerne skifter på spillerne nå. Han ser at noen spillere trenger hvile. Vi har to til tre kamper i uka i øyeblikket, så han må skifte på troppen og spillere til hver kamp. Jeg tror ikke spillerne er trøtte. Det er jobben vår og vi trener for dette. Det er ikke trøtthet, men resultatene vil bare ikke gå vår vei.