Rafa la skylda på assistentdommeren

Som de fleste andre røde ga Rafael Benitez linjedommeren hovedskylda for at Liverpool tapte for Bolton i dag. Allardyce sa seg enig i at Bolton tok ledelsen på et heldig idømt frispark.

Rafael Benitez må konstatere at Liverpool bare har tatt ett fattig poeng på fire bortekamper etter dagens tap i Bolton. Spanjolen mente at den ene linjemannen forandret kampens karakter ved å forære hjemmelaget et feilaktig frispark som de tok ledelsen på. TV-bildene viser at Jose Reina aldri var i nærheten av å handse da han tok utsparket som linjedommeren vinket frispark på. Gary Speed satte gratissjansen i mål etter en halvtimes spill.

- For meg står det helt klart at linjedommeren gjorde en feil. Pepe kastet ballen i lufta innenfor 16-meteren og sparket til den utenfor. Linjedommeren var dårlig plassert, og jeg så med en gang at han hadde gjort feil. Men hva kan du gjøre med slikt, undrer spanjolen seg.

- Hver uke kan vi snakke om hendelser som dette, men ingenting blir forandret av den grunn. Det er irriterende, legger han til.

- Frem til denne hendelsen kontrollerte vi kampen fullstendig, med unntak av et par lange innkast. Noe som vi forventer her. Den første scoringen forandret kampen, og vi slapp inn ett nytt mål alt for tidlig i andre omgang.

- I de siste tjue minuttene begynte vi å tape andreballene, og spilte alt for mange lange baller, noe som er lite konstruktivt.

På spørsmål om dette var et skudd for baugen for lagets tittelambisjoner, svarte Liverpool-manageren som følger:

- Når vi snakkes om et par ukers tid vil kanskje situasjonen være annerledes. Vi har rutine nok til å takle situasjoner som denne. Vi vet hva som ble sagt da vi tapte to kamper på rad tidligere i sesongen, og hvor raskt stemningen snudde da vi vant to kamper i rask rekkefølge etterpå.

- Vi var heldige med frisparket
Bolton-manager Sam Allardyce innrømte overfor Sky Sports at Bolton var heldige som fikk frisparket som de tok ledelsen på mot Liverpool i dag.

- Dette var et godt resultat for oss, da vi møtte en av storklubbene i dag. Vi tok nuven av Liverpool ved å være tett oppi dem og jobbe veldig hardt. Vår taktikk frustrerte Liverpool gjennom hele kampen. Vi var kanskje litt heldige som fikk frisparket, men vi skal ha kreditt for at vi utnyttet den situasjonen til fulle.

- Liverpool fikk noen halvsjanser, men våre spillere var villige til å gjøre alt for å stoppe dem fra å score. Selv hadde vi få målsjanser, men vi tok godt vare på de vi fikk. Defensivt spilte vi fantastisk som lag.

Målscorer Gary Speed hadde følgende kommentar til Sky Sports:

- Liverpool er et godt fotballag, som vant Champions League for et par sesonger siden, så du kan ikke la disse spillerne få tid med ballen. Vi la press på dem høyt oppe på banen, og fikk fullt utbytte av det. Vi har ikke sluppet inn mål på hjemmebane ennå i år, og jeg er sikker på at  lagene som kommer hit har merket seg det. Det gir oss selvtillit.