Rafa lar seg ikke distrahere

Folk begynner allerede nå å snakke om kampen om andreplassen før Liverpools møte med Manchester United på søndag. Dette vil ikke Rafael Benitez høre snakk om.

Rafael Benitez sier til Liverpools offisielle nettside i dag at han nekter å la seg distrahere av ligatabellen, selv om Liverpool nå har lagt ekstra press på Manchester United før lagenes innbyrdes møte til helga. Liverpool tok som kjent tre poeng mot Tottenham, mens United snublet i byderbyet mot City. Dermed er det kun ett poeng som skiller de to lagene, og Anfield-klubben har som kjent to kamper mindre spilt enn sine rivaler. Nå blir alle øyne rettet mot duellen om andreplassen på Old Trafford på søndag.

- Jeg liker ikke å tenke på tabellsituasjonen allerede nå. Det som er viktig for meg er at vi tok alle tre poengene mot et meget godt lag, sier Bentiez med henblikk på Spurs-kampen.

- Jeg lar ikke tabellen bekymre meg. Jeg fokuserer på hvordan vi kan vinne hver eneste kamp, og nå vil jeg begynne å tenke på Manchester United, proklamerer han.

- Om du vil vinne noe, må du slå de beste lagene. Jeg fokuserer ikke på andreplassen. Alt handler om å være kapabel til å vinne en mengde enkeltkamper. Laget blir stadig bedre. Mot Tottenham ble det vanskelig å spille gjennom midten, derfor fokuserte vi på å bruke bredden utover i kampen. Det var gledelig at vi klarte dette. Laget må bli stabilt, sterkt og seriøst.

- Vi er i en bedre posisjon nå fordi vi spiller bare en kamp i uken. Dermed får vi trene og forberede oss bedre. Vi spiller bra og vinner kamper. Når måneden er slutt får vi ta en opptelling og se hvor vi står. Jeg aner ikke om vi er det nest beste laget i ligaen, men jeg liker måten laget blir bedre på og måten vi spiller på om dagen, avslutter Benitez.

Finnan sikter mot andreplassen
En som ikke legger skjul på at han sikter mot andreplassen på tabellen er imidlertid høyreback Steve Finnan. Iren mener at Liverpool nå har nok selvtillit i troppen til å passere Manchester United på tabellen i deres egen hule på søndag. Finnan tror rett og slett at de to lagene vil bytte plass på tabellen etter neste serierunde.

- Vi ligger godt an nå. Vi viste før helgen at om de tapte, så ville det gi oss løftet vi trengte dersom vi vant, og nå er vi bare ett poeng bak United, og har to kamper til gode, slår han fast.

- Vi reiser til Old Trafford for å spille vårt eget spill. Denne kampen er alltid en av de største kampene i sesongen både for klubbene og fansen, og vi er trygge på at vi ikke skal komme tomhendte fra dette oppgjøret. Det er ingen grunn til at vi ikke kan vinne og ta over andreplassen. Det er vårt mål, legger han til.

- Vi måtte jobbe hardt for å slå Tottenham, ettersom de er et godt lag. De ga oss vår tøffeste kamp på Anfield denne sesongen, men når vi tok alle tre poengene ga det oss ett pusterom bakover på tabellen til dem. Det var en ganske jevn kamp, og begge lag hadde sjanser. Men vi gjorde det viktige målet, og er henrykte over seieren.

Iren la selv innlegget som Harry Kewell scoret vinnermålet på.

- Det var et flott skudd av Harry, og vi er veldig glade på hans vegner. Han har spilt virkelig bra etter at han kom tilbake fra skade, og har vært nær ved å score flere ganger. Han er et aktivum for laget med sin fart og evne til å passere forsvarere. Han får lagt gode innlegg, og så kan han score selv også. Det er fint å ha han tilbake, avslutter Finnan.

Nei til Walcott-bud
I følge BBC takket Southampton i helgen nei til et bud fra Arsenal på Liverpool-linkede Theo Walcott. The Gunners var villige til å bla opp hele £12M for 16-åringen. Ryktene går om at Chelsea er villige til å betale hele £16M for stortalentet.