Rafa om tøffe Paletta

Etterspurt forsvarer måtte kjøpes hurtig. Alex Ferguson i motlyset på Anfield. FA-Cup trekning i morgen. Daniel Agger frisk. Darren Potter utslått.

Argentisk tøffing
Rafael Benitez innrømmer at interesse fra storklubber i Argentina gjorde at Liverpool måtte aksjonere for å sikre seg underskriften til Gabriel Paletta.  Den knallharde 20-åringen skal spille på Anfield fra og med 2006-07 sesongen.

- Jeg har arbeidet med argentinske forsvarere tidligere og de har et rykte på seg for å være tøffe, aggressive og taktisk sterke, sier Benitez.  - Paletta er veldig tøff og er nøyaktig en slik type spiller som vil passe inn i Premier League.  Hvis du snakker om argentinske forsvarere som jeg jobbet med i Valencia, ligner Paletta mer på Ayala enn Pellegrino.  Hvis du snakker om Liverpool, er han mer lik Carra enn Sami Hyypiä.  Det er bra og vil bidra til at vi har en bra balanse av ulike typer forsvarspillere.

- Vi fulgte ham nylig i VM for U21 landslag i Nederland.  Det var da våre speidere fikk øye på ham og vi mente han var en type spiller vi ønsket.  Flere toppklubber i Argentina, som River Plate og Boca Juniors, har vist interesse for ham.  River Plate hadde til og med reservert trøye nummer seks for ham, slik at vi måtte handle hurtig.  Vi er glade for at vi kunne gjøre en avtale nå.

- I likhet med Daniel Agger vil han lære mye her og skape konkurranse om plassene i forsvaret.


Slik Fergie så kampen
Det var til dels kraftig sol på Anfield i går og det kan være noe av årsaken til at manageren hos Manchester United, Alex Ferguson, synes å se en annen kamp enn de fleste andre da Liverpool sendte hans lag ut av FA-Cupen. 

Ifølge Alex var det nemlig ikke de røde som styrte kampen i lange perioder:  - Liverpool kan bare spille i fem minutter og vinne kampen, det er slik de er.  De pumper baller inn i straffefeltet og med gode dødballer kan de holde deg under press.

- Vi hadde ikke nok høyde til å håndtere det, siden det var et slag at Rio Ferdinand var ute.  Du behøver litt flaks i cupen og jeg synes ikke vi hadde det denne gangen.

- Vi dominerte i 2.omgang, uten tvil, men vi burde ha gjort det bedre før pause.  De hadde et skudd på mål som ble reddet av Van der Sar rett før seiersmålet, og som jeg sier behøver de bare å spille i fem minutter siden det er slik de er og de holder så tett bakover.




Trekning av kvartfinalen
Kl 14.25 i morgen trekker Jamie Redknapp og Robert Lee kvartfinalen i FA-Cupen, hvor Liverpool har kule nr.6 av de 8 lag/lagene som er igjen.  Kvartfinalen spilles denne gang faktisk på en onsdagskveld, nemlig 22.mars.


Agger kampklar
Rapporter fortalte at Daniel Agger hadde haltet ut til pause i reservelagskampen mot Everton sist uke, men etter det vi forstår var det hele tiden meningen at dansken bare skulle spille 45 minutter.  Han skulle dermed være friskmeldt til neste kamp mot Manchester City, søndag 26.februar, hvor Jamie Carragher vil sone karantene.


Southampton og Potter ute
Utlånte Darren Potter spilte 2.omgang da Southampton i går kjempet tappert på St. James Park, men ble til slutt slått ut med 0-1 av Newcastle.