Rafa planlegger sommeren

Rafael Benitez har begynt å legge planer for sommeren. Det blir ingen langtur for de røde i forbindelse med preseason. Som vanlig legges treningsleiren til Sveits.

Rafael Benitez er i ferd med å legge planene for sommerens preseason-trening, og skal man tro Liverpool Echo blir ikke opplegget så hardt denne sommeren på grunn av VM i Tyskland. Spanjolen ønsker ikke at spillerne som er involvert i mesterskapet i Tyskland skal bli utbrente, og vil derfor sørge for at disse får nok hvile i sommer.

Dette betyr blant annet at Liverpool ikke kommer til å legge ut på lange preseason-utflukter til fjerne destinasjoner som Asia og USA. Det ”verste” scenariet sett med Liverpool-øyne er en VM-finale mellom Spania og England. Det vil innebære at mange av de mest sentrale spillerne i troppen er opptatt med VM helt frem til 9.juli, og vil da ha spilt fotball sammenhengende i 12 måneder uten ferie.

- Vi har tanker om hvor vi vil reise under pre-season, og når det skal skje. Vi har planlagt at spillerne skal returnere til trening til ulike tider i sommer, alt etter hvor langt de når i VM. Dersom England møter Spania i finalen, vil vi ha svært mange spillere involvert. Disse spillerne trenger mer tid til restitusjon etter mesterskapet, slår Benitez fast.

- Men vi trenger fortsatt mye tid til å jobbe med spillerne på treningsfeltet foran den nye sesongen, ettersom det er en viktig periode. Vanligvis liker jeg å begynne dette arbeidet sju uker før sesongen starter, men for noen av spillerne vil dette bli umulig denne sommeren. De trenger minst 15-20 dager ferie etter at VM er over, legger han til.

- Vi har mottatt en rekke invitasjoner om å spille preseason-kamper over hele verden, men vi må først og fremst sørge for at laget får forberede seg under best mulige forhold. Å forberede laget skikkelig har førsteprioritet, så tanken er å returnere til vår årlige treningsleir i Sveits igjen, avslører manageren.

- Det er ikke aktuelt å reise til noen andre kontinenter denne sommeren, avslutter han.

Liverpool spilte som kjent i Singapore i 2001, i Bangkok i 2001 og 2003, samt i Hong Kong og New York i 2004. I fjor ble en planlagt tur til Japan avlyst på grunn av Champions League-kvalifiseringen, men det ble Japan-tur i desember i forbindelse med klubb-VM isteden.

Det hektiske programmet som Liverpool har hatt etter at de vant Champions League har medført at man har blitt tvunget til å skrinlegge alle planer om slike finansielt innbringende turer.