Rafa ser frem til å møte Bellamy

Rafael Benitez sier til Liverpool Echo at han ser frem til å prate med Craig Bellamy. Ian Rush med lovord om sin landsmann. Alves og Kuyt er de neste på ønskelisten.

Liverpool-manager Rafael Benitez bekrefter i dag til Liverpool Echo at han vil holde overgangssamtaler med Craig Bellamy om kort tid. Waliseren er for tiden på ferie i Hellas, men det er ikke ventet at forhandlingene vil dra i langdrag når han returnerer nå som Liverpool har fått tillatelse til å prate med spissen og hans rådgivere. Benitez uttaler i alle fall til Echo at han er ivrig etter å møte spilleren før han bestemmer seg for å fullføre en handel.

- Vi har fått tillatelse til å snakke med spilleren. Bellamy er på ferie, men vi vil snakke sammen i løpet av noen få dager. Jeg kjenner spillerens kvaliteter veldig godt. Han er en veldig god fotballspiller, og nå må vi se om han har den lidenskapen som trengs for å spille for denne klubben, siteres Liverpool-manageren i lokalavisen.

- Jeg tror ikke det blir noe problem, for han er Liverpool-supporter, så jeg antar dette blir enkelt for han. Jeg vil snakke med han om mine ideer. Han har evnene, hurtigheten og talentet vi har vært på utkikk etter, og nå må vi diskutere andre ting, legger Rafa til.

Blackburn håper fortsatt at Bellamy skal takke nei til Liverpool, men i følge Liverpool Echo er det Benitez som nå har siste ord i denne saken. Han vil regelrett intervjue spilleren for å finne ut om han er rette mannen for jobben. Bellamy selv skal være i ekstase over muligheten til å spille for klubben han holdt med som guttunge, så eneste mulighetene for at denne handelen ikke blir noe av er dersom det er problemer med den medisinske testen eller om Benitez skulle komme på andre tanker etter samtalene med waliseren.

Echo hevder at Liverpools bud er like i overkant av £6M, og altså nok til å utløse den berømte klausulen i Bellamys kontrakt.

Alves og Kuyt
Nå som Benitez så godt som har sikret seg Bellamy, retter han trolig blikket mot sine andre transfermål. Liverpool Echo skriver at manageren håper å få fortgang i transfersagaen rundt Daniel Alves fra Sevilla, samt at han også ideelt sett ønsker seg en spiss til. Feyenoords Dirk Kuyt skal akkurat nå stå øverst på den ønskelisten. Echo skriver imidlertid at en avtale om overgang for nederlenderen er helt avhengig av at Liverpool først klarer å skaffe til veie betydelige transfermidler gjennom spillersalg eller ved hjelp av frisk kapital fra en ny investor.

Rush med klokkertro på Bellamy
Liverpool-legenden Ian Rush har klokkertro på at landsmannen Craig Bellamy kan bli en hit på Anfield. Han avfeier alle hentydninger om at de røde løper en risk ved å kjøpe den kontroversielle waliseren. Rush har fulgt 25-åringens karriere nøye, og mener at Rafael Benitez er nær ved å gjøre et røverkjøp.

- Jeg er henrykt over å høre at Liverpool er interessert i å kjøpe Craig. Han vil være et flott kjøp, fordi han er akkurat den typen spiss som klubben trenger. Han har den ekstra kvaliteten som kreves, og som laget har manglet. Nemlig lynende hurtighet. For meg innebærer han ikke noen risk i det hele tatt, til en sum av £6M.

- Liverpool hadde ingenting å tape ved å legge inn bud på Craig. Han er en toppspiller, og i mine øyne var han alene grunnen til at Blackburn kvalifiserte seg til UEFA-cupen.

Bellamy kom til Blackburn etter å ha fått fyken i Newcastle etter en rekke krangler med manager Graeme Souness. Rush mener at disse hendelsene er unntaket som bekrefter regelen når det gjelder denne spilleren, og at de fleste trenere vil snakke varmt om Bellamy.

- Dette koker ned til hvordan den enkelte manager håndterer sine spillere. Mark Hughes hadde aldri problemer med Bellamy, og det har heller ikke vært problemer med han på det walisiske landslaget. Kanskje Graeme Souness ville sette seg i respekt, og så slo det tilbake på han selv? De fleste Newcastle-fans var i alle fall lei seg for at Craig dro derfra.

- Det er sant at Craig er temperamentsfull, men det er ikke nødvendigvis en negativ egenskap. En god manager vil sørge for at temperamentet blir kanalisert riktig, og da vil laget dra nytte av dette. Når jeg ser Craig Bellamy spille, ser jeg en vinner som absolutt hater å tape. Det er en viktig kvalitet hos en spiller. Du ønsker ikke spillere som ikke har karakter.

- Jeg vet Craig har rykte på seg for å være høy på pæra, men det vil han ikke få lov til i Liverpool. Han har fått en ny sjanse hos en toppklubb, og det finnes ikke noe bedre sted å spille fotball enn i Liverpool. Han vil ha folk rundt seg som gir han de riktige råd og vink. Han vil jobbe sammen med en kar som Robbie Fowler, som vil påvirke han i riktig retning. Robbie vet nemlig hva det vil si å få en ny sjanse på høyeste nivå, og hvor viktig det er å ta vare på denne sjansen.

- Rafael Benitez ville heller ikke ha kjøpt Craig om han ikke var sikker på at han klarte å holde spilleren i tøylene. Hver gang jeg har møtt Craig, mens han har spilt for andre klubber, har han kommet bort til meg, tatt meg i hånden og fortalt meg at jeg er helten hans, fordi han som guttunge var en stor Liverpool-supporter. Han sier han går til klubben han holdt med som guttunge, om han kommer til Liverpool, og jeg vet det kommer fra hjertet, avslutter Rushie.