Rafa setter seg langsiktige mål

Rafael Benitez sier til Liverpool Daily Post at han har satt seg langsiktige mål på Anfield. Ett av dem er å vinne ligaen. The Kop har virkelig et poeng når de synger om Crouch!

Nå som Rafael Benitez har gjort det klart at han har takket nei til Real Madrid og akter å bli på Anfield, er spanjolen i ferd med å sette seg nye mål. Og det er først og fremst Premier League-tittelen han sikter mot.

Benitez fant ingen grunner til å forlate Anfield da Real Madrid tok kontakt med hans agent tidligere i måneden. Avgjørelsen ble tatt etter en rekke møter med Anfield-ledelsen denne uken, om vi skal tro Liverpool Daily Post.

- Jeg har snakket med styret og Rick Parry, og de har fortalt meg at de deler mine ideer og tanker. De ønsker fremgang, og de ønsker trofeer, og de jobber hardt for å legge forholdene til rette for det. Det er godt nok for meg, siteres Rafa i lokalavisen.

- Jeg har aldri satt frem noen krav, men jeg ønsker helt klart at vi skal bli et bedre fotballag. Jeg ønsker å se fremgang i klubben, men jeg tror vi allerede er på rett vei. Jeg blir definitivt på Anfield neste sesong. Når du er i en klubb hvor ting fungerer er det ikke noe behov for forandring, legger han til.

- Som manager blir du naturlig nok stolt når store klubber som Real Madrid og Inter Milan ønsker dine tjenester. Dette er fantastiske klubber. Men det er Liverpool også. Jeg har et ansvar her, og jeg må fortsette å gjøre jobben min. Jeg kan ikke bare forlate klubben fordi jeg får et godt tilbud. Jeg ønsker å bli på Anfield lenge, og det betyr at jeg har god tro på fremtiden her. Vi har et bedre lag nå enn i fjor.

Det er nå ventet at klubben vil støtte Benitez fullt og helt i hans innkjøpsplaner til sommeren. Spanjolen mener at Liverpool kun er et par spillere fra å være en seriøs utfordrer til Chelsea om ligatronen, og da er det i første rekke en høyreving og en spiss som står høyest på ønskelisten.

- Forskjellen på en veldig god sesong eller en fantastisk sesong, og en ikke fullt så god sesong, kan være en eller to nye spillere. Neste sesong, med flere spillere, vil det bli lettere. Om vi kan vinne ligaen med vår nye tropp avhenger av de andre klubbene. Vi har alt vunnet to trofeer (Champions League og supercupen) og vi vil prøve å vinne enda flere, uttaler Benitez.

- Jeg vet ikke hvor langt unna vi er en tropp som kan utfordre Chelsea, men i fotball er ingenting umulig. Ligatittelen kan være et mål for neste sesong. Det blir vanskelig, men det er det vi sikter mot.

Benitez avslører til Liverpool Daily Post at det faktum at han har full kontroll med innkjøpspolitikken på Anfield, i motsetning til hva som ville ha blitt tilfelle om han hadde gått tilbake til Spania, var en medvirkende faktor til at han nå velger å fortsette på Merseyside.

- I Spania har du en teknisk manager. Du må fortelle han hva du trenger, og så må du jobbe sammen med han. Problemet oppstår når du mener at laget trenger en bestemt spiller, mens han mener vi bør kjøpe en annen. Her kan jeg snakke med mine speidere og jobbe med dem. Men til syvende og sist er det bare jeg som tar avgjørelsen om hvem som skal hentes inn. Det er ditt lag, og din avgjørelse. Systemet her i England er enklere, og skaper en bedre atmosfære i klubben.

Liverpools daglige leder, Rick Parry, er henrykt over at Benitez har bestemt seg for å bli i klubben.

- Vi ønsker å beholde Rafa, og vi er svært fornøyde med den jobben han har gjort for oss. Vi jobber nå med investeringsspørsmålet, og vi håper å vise Rafa at våre ambisjoner matcher hans egne. Vi prøver hele tiden å skaffe midler til managerens rådighet. Det har alltid vært en policy i denne klubben, uttaler Parry.

Problemer i sengen for Crouch
Tabloidavisen Mirror melder at komiteen som jobber med å organisere Englands VM-opphold i Tyskland har støtt på et uventet problem. De kan ikke finne en seng som er stor nok for Peter Crouch!

Fotbalforbundet skal ha bestilt 60 nye senger til den engelske basen i Tyskland, men klarer ikke å finne en som er lang nok for Liverpool-spissen. En av sjefene ved det tyske hotellet som skal huse England antyder at Crouch har muligheten til å ligge diagonalt, ettersom sengene er to meter brede. ”He’s big, he’s red, his feet stick out the bed”. Indeed!