Rafa tenker ikke på tidligere feider

Rafael Benitez har lagt tidligere kamper mot Chelsea bak seg, og fokuserer kun på den kommende semifinalen. Essiens taklinger og Robbens teatralske evner er ikke tema.

Rafael Benitez sier at han ikke føler noe press foran lørdagens semifinale i FA-cupen, selv om de røde bare har vunnet en av de ni kampene som har vært spilt mot Chelsea etter at spanjolen inntok sjefsstolen på Anfield.

- Vi har mange rutinerte spillere, og vi føler ikke noe press. Vi satser på å vinne, og det er viktig at vi går til kampen med tro på oss selv.
Liverpools kamper mot Chelsea har en tendens til inneholde kontroversielle situasjoner. Etter kampene denne sesongen snakkes det om Michael Essiens grisetakling på Dietmar Hamann, og Arjen Robbens skuespill som fikk Jose Reina utvist. Benitez tror imidlertid at hans menn skal klare å bevare hodet kaldt i heksegryta på Old Trafford.

- Vi har fokus på kampen, og trenger ikke å bruke episoder fra tidligere kamper som motivasjon. Vi er motivert nok som det er, slår Benitez fast.

- Jose Mourinho og jeg er veldig forskjellige, og folk kan se det. Jeg liker ikke å snakke om andre managere, og vil konsentrere meg om meg selv og eget lag. Ingenting annet betyr noe, legger han til.

- Det er ikke lett å vinne et trofé hvert år. Vi prøver så godt vi kan, og vi prøver å gjøre fremskritt. Jeg har tro på at vi kan nå finalen.

- Vi forbereder oss som normalt
Sami Hyypiä spår at søndagens semifinale på Old Trafford blir en flott fotballkamp, men innrømmer at det også blir en tøff oppgave å nå finalen. Finnen karakteriserer Chelsea som et kvalitetslag, og et formidabelt hinder på veien til cupfinalen.

- Vi konsentrerer oss imidlertid ikke for mye om Chelsea. Vi fokuserer i stedet på å være best mulig forberedt til kampen, og alt har gått greit så langt. Vi trener som foran en helt vanlig kamp, sier Hyypiä til klubbens nettside.

Han spår en nervepirrende og spennende semifinale, og forsikrer at selvtilliten er på topp i Liverpool-leiren.

Rykter om Owen, Bellamy, Bent og Defoe
Lokalpressen i Newcastle mener at sjansene for at Michael Owen fortsetter karrieren på St. James' Park har økt betraktelig fordi Rafael Benitez angivelig skal ha kastet sine øyne på Blackburns Craig Bellamey. Newcastle-supporterne frykter at ryktene om at Owen skal ha en klausul i sin kontrakt som gjør at han kan forlate klubben om noen blar opp £12M skal stemme. Lokalavisen The Journal mener imidlertid at disse nå kan puste lettet ut, fordi Owen ikke står på Benitez sin ønskeliste. Det gjør imidlertid Bellamy, sammen med med Charltons Darren Bent og Tottenhams Jermain Defoe, om vi skal tro avisen. Newcastle-avisen hevder også at Bellamy har en klausul i sin kontrakt med Blackburn om at han kan forlate klubben for bare £6M om det er en klubb som er klar for Champions League som ønsker hans tjenester.

Carra åpnet klinikk
Liverpool Daily Post opplyser at midtstopper Jamie Carragher i går kastet glans over åpningen av en ny barneklinikk som sykehuset Alder Hey har etablert i bydelen Bootle. Liverpool-stjernen møtte en rekke av unge pasienter i forbindelse med arrangementet.

Finnan runder 30
Steve Finnan fyller 30 år i dag. Han har spilt 131 kamper og gjort ett mål for Liverpool etter overgangen fra Fulham for £3.5M i juli 2003.

Billetter til Portsmouth-kampen
Liverpool har mottatt 2 112 billetter til årets siste ligakamp, borte mot Portsmouth søndag 7.mai. Disse går fortrinnsvis til sesongkortinnehavere som har registrert mer enn 10 bortekamper fra fjorårssesongen på sine fancards.

Saha håper å ta plassen til Cissé
Manchester United-spissen Luis Saha sier i et intervju i dag at han håper å komme med i den franske VM-troppen på bekostning av Djibril Cissé. Det er bare en måned til landslagssjef Raymond Domenech plukker ut sin 23 mann store tropp, og Saha mener han er i bedre form enn både Cissé og Nicolas Anelka. Frankrike skal spille privatlandskamper mot Mexico, Danmark og Kina før mesterskapet i Tyskland starter 9.juni.

Hansen holder forelesning
Liverpool-legenden Alan Hansen vil holde en universitetsforelesning om betydningen av sport i Liverpool. Det skjer ved universitetet i Liverpool kommende tirsdag.

City benytter Richards
I morgen spilles den andre finalen i FA Youth Cup, og det ryktes at Manchester City kommer til å kaste innpå førstelagsspilleren Micah Richards i et forsøk på å ta igjen Liverpools 3-0 forsprang fra den første kampen. Citys førstelag har ikke kamp i helgen, og Manchester Evening News finner det derfor svært sannsynlig at juniorlaget får benytte sin store stjerne.

Vignal har forlatt Pompey
Portsmouth og Gregory Vignal har blitt enige om å terminere franskmannens kontrakt med klubben, og den tidligere Liverpool-spilleren har nå forlatt sydkyst-klubben. Venstrebacken kom på free transfer fra Liverpool i sommer, men har ikke spilt førstelagskamp siden januar. Vignal fikk bare 17 kamper for Portsmouth, og bare 3 av disse kom etter at Harry Redknapp tok over som manager.

- Gregory har ikke vært en del av mine planer, og vi har nå kommet til enighet med spilleren slik at han forlater klubben, bekrefter Redknapp.