Rafa: - Umulig å få solgt Cissé nå

Benitez innrømmer at Cissés benbrudd ødelegger for sommerens transferplaner. Den franske spissen er tidligst tilbake i spill i november. Alves og Kuyt øverst på ønskelista.

Rafael Benitez innrømmer i dag at Djibril Cissés forferdelige benbrudd i går vil få innvirkning på transferplanene hans for sommeren. Liverpool-manageren hadde håpet at salget av Cissé til Marseille eller Lyon skulle innbringe £8M. Samtalene med Marseille var sågar langt fremskredet på det tidspunkt spissen brakk begge benene i høyreleggen i går kveld.

Liverpool Echo skriver i dag at Cissé i beste fall er satt ut av spill frem til jul, etter at han brakk både tibia og fibula i sin høyre legg i Frankrikes privatlandskamp mot Kina. Avisen slår også fast at dette er enden på visa hva angår et salg av franskmannen i sommer.

Manager Benitez uttrykker sympati med 25-åringen i Echo i dag, og innrømmer at benbruddet i tillegg vil medføre alvorlige problemer fra et forretningsmessig ståsted. Muligheten til å skaffe til veie kapital til spanjolens fremste transfermål var nemlig avhengig av et tidlig salg av Cissé. Nå må Benitez derfor revurdere hvilke muligheter han har på transfermarkedet. Han kan sågar bli tvunget til å revurdere Liverpool-fremtiden til andre spillere i troppen som er ”salgbare”, dersom han skal klare å bygge den troppen han ønsker seg til neste sesong.

- Denne historien er todelt. For det første må vi tenke på spilleren. Jeg føler jeg virkelig med Djibril. Det er viktig å understreke. Dette var forferdelig.

- For det andre blir det nå umulig å få solgt han. Vi forventet å selge han til Marseille eller Lyon, og planla å bruke pengene på andre spillere. Vi snakket med begge klubbene, bekrefter Benitez.

Ute til jul
- Nå vil vi ikke få inn disse pengene. Vi forventer ikke at Djibril kommer i spill igjen før i november eller desember.

Benitez insisterer imidlertid på at det ikke vil være noe problem verken for manager eller spiller å jobbe sammen igjen til neste sesong, selv om det var klart at Cissé ville ha blitt solgt i sommer om han ikke hadde brukket benet.

- Å selge Djibril var en profesjonell avgjørelse, og vi var ærlige mot spilleren. Det vil ikke være noe problem når han kommer tilbake.

Alves og Kuyt står øverst på ønskelista
Liverpool Echo skriver at Sevillas Daniel Alves, som Benitez ønsker å kjøpe så fort som mulig, og Feyenoords Dirk Kuyt, er managerens fremste transfermål i sommer. Spanjolen ønsker seg også en spiss til, og avisen skriver at Darren Bent og Craig Bellamy er de neste på prioriteringslisten.

Rafa vil ha penger for Kirkland
Ellers skriver Echo at Benitez ikke ønsker å la Chris Kirkland forlate Anfield uten at det skjer i form av en permanent transfer der Liverpool mottar ønsket overgangsbeløp. Kilder i Wigan har hevder at en låneavtale allerede er inngått for neste sesong når det gjelder målvakten. Dette stemmer imidlertid ikke, hevder Chris Bascombe i Echo.