Rafa vil appellere Dudeks røde

Rafael Benitez mener at Liverpool må legge inn protest mot Jerzy Dudeks røde kort i miniderbyet. Han vil også undersøke om det er mulig å få Scott Carson hjem fra Charlton.

Liverpool FC planlegger å appellere mot det røde kortet som Jerzy Dudek pådro seg under spill for reservelaget i kampen mot Everton i går kveld. Keeperen fikk marsjordre etter et sammenstøt med Everton-spissen Victor Anichebe, som fikk polakken til å tenne på alle pluggene.

Liverpool Echo skriver at Rafael Benitez mener at de røde har gode muligheter med å nå frem med en appell, og manageren grunngir dette med at Anichebe gikk svært stygt inn i Liverpool-keeperen med knottene først.

- Jeg har sett video-opptak av hendelsen i formiddag, og det er klart vi må reagere på dette. Taklingen som Jerzy ble utsatt for var forferdelig, siteres Benitez i Echo.

- Vi vil undersøke om vi kan appellere avgjørelsen, for når du ser taklingen mot Jerzy, er det tydelig hva som skjer. Taklingen var helt horribel, og likevel får Everton-spilleren bare gult kort. Det er helt uforståelig, legger han til.

Liverpool Echo skriver at Dudek automatisk får en suspensjon på tre kamper som følge av at han la hendene om strupen på Anichebe, og avisen mener at denne suspensjonen trer i kraft med umiddelbar virkning. Det vil i så fall bety at Dudek må stå over førstelagskampene mot Blackburn, Manchester United og Reading i ligacupen.

Så langt liverpool.no har kunnet bringe på det rene medfører imidlertid opplysningene i Echo ikke riktighet. Vi er av den formening at suspensjoner som en følge av direkte rødt kort i reservelagsserien ikke trer i kraft før to uker etter hendelsen. Dersom våre opplysninger stemmer betyr det at Dudek i så fall må stå over ligacupkampen mot Reading og ligakampene mot Aston Villa og Reading.

At ligacupkampen mot Reading ryker er nok et hardt slag for Dudek. Polakken skulle sannsynligvis ha startet den kampen.

Dersom Liverpool FC ikke når frem med en appell i denne saken, tror Chris Bascombe i Liverpool Echo at Benitez vil gjør et forsøk på å kalle Scott Carson hjem fra låneoppholdet i Charlton.

- Vi må finsjekke avtalen vi har med Charlton før vi vet om vi kan kalle Scott tilbake på et slikt grunnlag som dette, uttaler manageren til lokalavisen.