Rafa vil ha bedre matching for reservene

Rafael Benitez støtter forslag om at reservelagene til toppklubbene kan spille i Football League. Liverpool U18 spiller sin siste kamp før vinterpausen.

Chelsea-manager Jose Mourinho uttalte nylig at han ønsket at Premier League-klubbenes reservelag kunne spille i Football League. På gårsdagens pressekonferanse gikk Rafael Benitez ut å støttet sin kollega.

De to managerene mener dette vil sørge for at unge spillere får en bedre utvikling enn når de spiller U18-kamper og reservelagsfotball. Benitez viser til at et slikt system fungerer godt i Spania, og ser ingen grunn til at engelske toppklubber ikke skal få stille med B-lag i Coca-Cola Championship, League One eller League Two.

Benitez var som kjent trener for Real Madrids B-lag, Castilla, i perioden 1993-1995. Han har også vært manager for Valladolid, Osasuna og Valencia, alle tre klubber som har hatt reservelag som har spilt i spansk 2.divisjon.

- Jeg var manager for reservelaget i Real Madrid, og det var åpenbart i Spania at de unge spillerne hadde godt av å spille på et høyere nivå enn de gjør her i England. Jeg tror et lignende system ville ha fungert her også, og mener det er en god idé. Det vil gi dem erfaring, og jeg anser tanken som interessant, uttaler Rafa.

U18 spiller borte mot Crewe
Liverpool U18 spiller sin siste kamp i 2006 i dag. Denne serien tar nå nemlig en pause frem til 6.januar. Motstander i de rødes siste kamp før vinterpausen er Crewe på bortebane. Et lag som Liverpool tapte 2-1 for hjemme på akademiet i oktober. Nå er imidlertid John Owens' mannskap i mye bedre form, og har spilt fire seriekamper på rad uten å tape.