Rafa vil rotere

Liverpool står foran 10 kamper på en drøy måned. Det betyr at Rafa Benitez vil rotere på mannskapet. Fokus på Chelsea, som vil savne Drogba.

Rafael Benitez sier i dag til Liverpool Daily Post at han er klar til å rotere troppen, når Liverpool nå står foran en meget hektisk periode med ti kamper på 36 dager. Det inkluderer viktige kamper både i ligaen, FA-cupen og Champions League. Spanjolen vet hvor viktig det blir å velge de riktige spillerne til de riktige kampene i denne perioden, og vil benytte anledningen til å hvile noen av sine stjernenavn når han anser det som nødvendig.

Jamie Carragher og Xabi Alonso var for eksempel satt på benken mot Birmingham på onsdag. Benitez nekter for at poengdelingen mot blåtrøyene skyldtes at hans spillere begynner å vise trøtthetstegn etter at de røde allerede har spilt hele 40 kamper denne sesongen.

- Jeg synes ikke mine spillere virker spesielt trøtte, selv om jeg prøver å hvile og bytte spillere når jeg har mulighet til det. Det vi savnet på onsdag var den andre scoringen. Alt annet er bare unnskyldninger. Vi er ikke trøtte, men vi må spille med mer intensitet og med høyere tempo for å sette vårt preg på kampen.

- Tanken var å hvile spillere som Sissoko og Carragher, fordi vi spilte på hjemmebane og fordi jeg hadde stor tro på erstatterne. Jeg ville spare Carragher, men brukte Alonso fra benken. I løpet av de neste ukene vil alle spillerne få spilletid, forteller Benitez.

- Vi har nå tre bortekamper i løpet av en uke, og i disse kampene vil Carragher og Alonso være nøkkelspillere for oss. Vi skal nå spille hele 10 kamper på litt over en måned, og det er årsaken til at jeg bestemte meg for å benytte noen av de andre spillerne mot Birmingham, forklarer han.

- Vi vil vurdere om vi kan hvile andre spillere i de kommende kampene, men vi må være forsiktige med hensyn til hvordan vi går frem i så måte, da alle kamper er tøffe. Agger, Kromkamp og Fowler kan legge press på de andre spillerne, og denne trioen gjør meg i stand til å hvile andre spillere, sier manageren.

- Vi kan redusere Chelseas forsprang
Benitez tror at Liverpool er i stand til å redusere Chelseas forsprang foran søndagens møte i London.

- Etter Birmingham-kampen har vi tatt ett poeng mer i forhold til Tottenham, Manchester United og Arsenal, men det hadde vært bedre for oss om vi hadde vunnet to poeng til. Chelsea vil bli en veldig vanskelig kamp, men jeg fokuserer kun på å ta tre poeng. Jeg ønsker å se mitt lag stadig bli bedre, slik at vi kan redusere det forspranget de har. Jeg tenker alltid på neste kamp, og foretrekker å ikke prate om tabellsituasjonen, uttaler han.

- Sett bort i fra den kampen hvor vi gjorde noen feil og tapte 4-1, så har kampene mellom oss og Chelsea vært avgjort av en enkelt scoring. Det er fordi begge lag har mange gode spillere, og spiller på samme nivå. Jeg ønsker å se en god fotballkamp med mange målsjanser for oss. En scoring eller en feil kan avgjøre kampen, da små detaljer kan utgjøre en stor forskjell i kamper som dette, legger han til.

Nytt møte med rivalen
Kampen på søndag blir Liverpools niende mot Chelsea på 16 måneder, og de røde har kun klart å bokføre en seier på disse ni forsøkene.

- Perioden vi går inn i nå blir helt avgjørende. Vi spiller mot alle de store klubbene i den kommende perioden, og det kan bli helt utslagsgivende for serieavslutningen. Vi har ingen god statistikk mot Chelsea de siste par årene, og det må vi gjøre noe med. Vi har en god sesong, og ønsker å fortsette som vi stevner, sier midtstopper Jamie Carragher.

- Vi har allerede spilt tre ganger mot Chelsea denne sesongen. Det har gitt to uavgjorte og et stygt ligatap på Anfield, konstaterer han.

Chelsea vil savne Drogba
Jose Mourinhos valgmuligheter i angrepet er litt begrenset av at Didier Drogba fortsatt er opptatt med spill for Elfenbenskysten i Afrika-mesterskapet .

Midtstopper John Terry er da også fullt klar over at Liverpool er ett av bare to lag som nå er i stand til å ødelegge for et nytt ligamesterskap for de blå. Han vet at seier over de røde på søndag kan avgjøre det hele i hans lags fordel. Chelsea vil i så fall være hele 21 poeng foran Liverpool på tabellen.

- Liverpool spiller bra for tiden. Realistisk sett er det bare de og Manchester United som kan ta oss igjen nå, sier han.

Chelsea har spilt uavgjort i sine tre siste kamper, noe manager Mourinho forklarer med Drogbas fravær.

- Vi savner Drogba. Crespo og Carlton Cole gjør det bra, men Drogbas tilstedeværelse i feltet er viktig. Han er meget sterk, konkluderer portugiseren.

Crespo spiller helt sikkert mot Liverpool, mens Carlton Cole sliter med å bli klar i tide etter å ha pådratt seg en lyskestrekk.

- Liverpool vil ha mye selvtillit etter mange gode resultater, og de gir oss alltid tøffe kamper. De forsvarer seg godt, så vi må spille opp mot vårt beste for å gjøre mål. Vinner vi, vil vi lede serien med en så klar margin at det burde holde sesongen ut, konkluderer Chelsea-kaptein Frank Lampard.