Rafa vil skrive historie

Liverpools manager ønsker å stryke dårlig statistikk ved å ta en sjelden cupseier mot Manchester United. Alex Ferguson prøver seg med psykologisk spill igjen.

Med tro på viktig seier
De helrøde fikk et skudd for baugen da Xabi Alonso måtte kaste inn håndkleet foran morgendagens kamp mot Man Utd, men Rafa Benitez sier likevel at man har selvtillit etter tirsdagens seier mot Arsenal.  Liverpools spanske sjef har aldri ledet laget til seier mot rivalen fem mil lenger øst, og tidspunktet kunne knapt vært bedre for en seier.  Det står en kvartfinale i FA-Cupen på spill, en turnering hvor Liverpool ikke har slått gjestene fra Manchester på 85 år.

- Dette er en veldig viktig kamp og spillerne ønsker å slå Manchester United, sier Rafa. 

- Alle kampene mot Manchester United er harde, men i en cupkamp kan alt skje.  Vi har startet denne uka bra med en fin seier mot Arsenal og forhåpentligvis kan vi også slå MU.

- Folk sier at vi ikke har slått dem i FA-Cupen på 85 år men vi ønsker å forandre den statistikken, og etter seieren mot Arsenal har vi selvtillit.

- Vi vet at våre angripere ikke scorer for øyeblikket, men kanskje kan de starte mot Manchester United.


Ferguson legger press på dommeren
Sin vane tro prøver Alex Ferguson seg med sine ”mind games” før en storkamp.  Manageren til United er kjent for sin psykologiske krigføring, og denne gang legger han press på dommer Howard Webb.  Utgangspunkter er de reaksjonene som Gary Neville er ventet å få fra The Kop etter den mildt sagt utagerende feiringen som gjestenes kaptein hadde under den nylige ligakampen på Old Trafford.

- Han (Neville) vil selvfølgelig få pepper, vi forventer det, og han har alltid fått reaksjoner fra Liverpools supportere, sier skotten.

- Uansett, jeg håper at det ikke går så langt at det vil påvirke hvordan dommeren opptrer.  Det kan skje, ettersom det blir en voldsom stemning i morgen.  For en ung dommer å få en slik kamp er en stor test.

- Jeg tror (Keith) Hackett sa at Webb kunne ersatte Poll som den beste dommeren i England, men Poll har etter min mening vært den beste i ti år.

- Han er ung og det vil bli en stor test hvordan han håndterer situasjonen med Neville.  Han må være 100% fair.

- Det vil bli veldig lett med den mottakelsen Gary vil få, hvor volumet vil bli voldsomt og rettet mot en mann.  Wayne Rooney og meg selv er svært glade for det!”

- Uansett når United spiller mot Liverpool så garanterer det for en elektrisk atmosfære.  Det vil bli nerve i kampen og hvis man gjør en feil vil den bli straffet.  Slik sett spiller det ingen rolle når kampen spilles, den eneste forskjellen er at det nå dreier seg om en cupkamp og det kan bli et enten eller.