Rafa vil utnytte troppen

Denne uken kommer VM-stjernene tilbake til Melwood. Der vil de få klar beskjed av manager Benitez om at ingen er garantert en plass på laget.

Rafael Benitez ønsker sine VM-stjerner velkommen tilbake til Melwood denne uken. Det gjør han med følgende velkomsthilsen: - Her er ingen garantert en plass på laget.

Manageren advarer dermed sine stjerner om at de må yte maksimalt for å få spilletid. Ingen er garantert en plass i startelleveren. Spanjolen er svært opptatt av at hans spillere forstår at de ikke kan spille hver uke, men at troppen må benyttes til fulle dersom man skal komme seg helskinnet gjennom et anstrengt cup- og serieprogram.

- Jeg kan ikke garantere noen spiller at han vil spille hele tiden. Tanken er alltid å benytte de riktige spillerne i de riktige kampene. Dersom Craig Bellamy for eksempel er den riktige spilleren i 10 av kampene, vil vi benytte han i disse 10 kampene. Men i andre kamper vil vi benytte Robbie Fowler og Peter Crouch, for jeg tenker hele tiden på hva som tjener laget, uttaler Rafa til Liverpool Daily Post.

- Neste sesong håper jeg vi kommer til å spille mer enn 60 kamper, og da må spillerne forstå at vi må rotere på mannskapet. Ingen er i stand til å spille så mange kamper på det samme høye nivået. Jeg må utnytte den troppen jeg har til rådighet, og spillerne må forstå at dette er nødvendig for å vinne trofeer. Vi trenger spillere som er i form, og som er klare til innsats når det er påkrevd.

- Dersom en god spiller viser trøtthetstegn, kan vi erstatte han med en like god spiller som er i bedre form. Det er måten å gjøre det på. Noen ganger er det vanskelig å fortelle en spiller at han blir satt på benken. Spilleren blir naturlig nok skuffet. Men det er profesjonelle aktører vi jobber med, og de vet at laget alltid er viktigst.