Rafa vil vinne også på transfermarkedet

Rafael Benitez satser på å slå Chelsea også på transfermarkedet i sommer. Carra slår fast at jobben ennå ikke er gjort. 24 arresterte i forbindelse med semifinalen.

Etter å ha slått Chelsea i lørdagens semifinale, sikter Rafael Benitez seg nå inn mot en enda vanskeligere oppgave. Nemlig å slå London-klubben på transfermarkedet i sommer.

- Jeg er veldig godt fornøyd med troppen jeg har, men vi må bli enda bedre for å være tittelutfordrere til neste sesong. Vi kan konkurrere med Chelsea over en kamp, men trolig ikke i ni måneder, sier Benitez til Liverpool Daily Post.

- Vi må ha 25 toppspillere i troppen gjennom hele sesongen, så vi må se hva vi skal prioritere foran neste sesong. To eller tre nye spillere kan faktisk være nok til at vi når det nivået som trengs.

- Jeg liker å slå de beste lagene, og Chelsea er et av de beste lagene. Spillerne fortjener skryt fordi det var vanskelig å kontrollere Chelsea etter at de gjorde forandringene sine på lørdag. Chelsea er i stand til å forandre en kamp raskt, fordi de har spillere som Joe Cole og Arjen Robben som kan komme inn fra benken.

At Jose Mourinho nektet å ta Rafael Benitez i hånda etter semifinalen, ser ikke ut å bekymre spanjolen.

- Jeg feiret sammen med våre supportere etter at sluttsignalet lød. Etterpå møtte jeg Mourinho, men han nektet å ta meg i hånda. Jeg sa bare ”okay”. Jeg var litt overrasket over de tingene han sa om mitt lag etter kampen også. Jeg gjorde jobben min før kampen, og la en slagplan. I løpet av kampen gjorde vi vårt beste, og vi er i finalen.

Benitez ristet også bare på hodet av Mourinhos påstand om at de røde aldri skulle ha hatt frispark da John Terry kom med knottene først mot Luis Garcia, i forkant av John Arne Riises scoring.

- Det var nesten det eneste frisparket dommeren ga oss. Folk forteller meg at Mourinho var misfornøyd med dommeren, men ut i fra statistikken virker det som om 90% av avgjørelsene gikk i mot oss.

Ellers roser Benitez i dag bidraget til Harry Kewell i semfinalen. Australieren spilte en av sine aller beste kamper for klubben.

- Harry kan gi oss mye. Han er en viktig spiller for oss, når vi må bruke bredden. Han slår gode innlegg, og han kan skyte.

- Jobben er ikke gjort ennå
Jamie Carragher insisterer på at Liverpool ikke tror at det verste er unnagjort etter at man har slått Chelsea i semifinalen. Han konstaterer at West Ham på Millennium Stadium blir en hard nøtt å knekke.

- Alle sier at det er hjerteskjærende å tape en semifinale, fordi ingen husker deg da. Derfor er vi glade for at vi vant. Det var et stort øyeblikk. Men vi har ikke vunnet noe som helst ennå, og ingen vil huske denne semifinalen om vi ikke vinner cupen, sier midtstopperen til Liverpool Daily Post.

- Bare etter at vi har vunnet finalen vil vi kunne prate om kampene mot Luton, Chelsea og Manchester United. Det har vært noen flotte seire på veien til finalen, men hovedsaken er å vinne trofeet. Vi tror ikke at vi har gjort unna den vanskelige delen. I en FA-cupfinale vil alle skjønne hva som står på spill, og yte maksimalt. Du tar det ikke med ro i en finale, så det er ikke fare for at vi tror jobben er gjort, slår han fast.

- Vi vant den første finalen i Cardiff, og vi har hele tiden ønsket oss tilbake.

24 fans ble arrestert
Til sammen ble 24 fotballsupportere arrestert i forbindelse med semifinalen mellom Chelsea og Liverpool. Temperaturen skal ha steget betraktelig i Liverpool-leiren etter at Manchester United-fans hadde hengt opp provoserende bannere over flere bruer på motorveien inn til byen. ”Hillsborough 89”, ”You killed your own fans” og ”Michael Shields – Bulgarias bitch” skal det blant annet ha stått å lese.

Grupperingen Liverpool Urchins skal ha svart på dette med å spraye lignende meldinger om München-ulykken på veggene inne på stadion, samt hundrevis av ”Five Times”-meldinger.

Politiet skal ha arrestert 13 personer ved stadion, og 11 i byens sentrum etter kampen. De fleste ble arrestert for å ha forstyrret ro og orden. Av de 11 som ble arrestert i sentrum av Manchester var 5 Liverpool-fans og 6 Chelsea-fans.

Politiet i Manchester bekrefter også at de etterforsker en hendelse der en tilskuer kastet en flaske som landet på banen nær Peter Crouch.

Liverpool Daily Post melder også at en gruppe på 10 Liverpool-fans ble angrepet av en mye større gruppe Chelsea-fans på en trikkestasjon ved Old Trafford etter kampen, noe som endte med sykehusopphold for flere av de røde.

Politiet i Manchester er imidlertid svært fornøyd med operasjonen i forbindelse med kampen.

- Operasjonen var en suksess, og jeg håper alle nøt en flott fotballkamp. De fleste supporterne oppførte seg eksemplarisk, uttaler Manchester-politiets talsmann Dave Jones.

Hotell-problemer i Cardiff
Liverpool Daily Post melder at hotell-kapasiteten i Cardiff er sprengt i forbindelse med finalen, og at folk som prøver å finne rom i den walisiske hovedstaden i dagene rundt den 13.mai sliter alvorlig. Dette kommer bare på toppen av at det vil bli utrolig vanskelig å skaffe seg kampbillett, fordi som planlegger tur til Cardiff.

Cahill i krangel med Liverpool-fans
Everton-spilleren Tim Cahill skal ha havnet i krangel med en gruppe jublende Liverpool-fans på utestedet Newz Bar i Liverpool natt til søndag. Cahill skal ha blitt involvert i munnhuggeri med de røde like etter at han ankom stedet. Everton FC bekrefter hendelsen, men sier at ingen ble skadet i forbindelse med hendelsen. Cahill skal ha forlatt stedet ganske raskt igjen.

Scott Carson i VM-troppen?
Scott Carson storspiller under sitt utlånsopphold i Sheffield Wednesday, og har faktisk imponert så mye at han har spilt seg inn i VM-diskusjonen. Norwich-keeper Robert Green, som er Englands tredjekeeper, opplever formsvikt om dagen, og det skal i følge ryktene ha ført til at den utlånte Liverpool-keeperen har seilet opp som en kandidat til å ta Greens plass i troppen.

Gerrard avanserer på kampliste
Dersom Steven Gerrard er involvert i onsdagens ligakamp mot West Ham, vil han avansere til femteplass på listen over Liverpool-spillere med flest kamper i Premier League. Det vil i så fall bli hans 231.ligakamp for de røde, og han vil dermed komme likt med tidligere kaptein Jamie Redknapp.

John Arne Riise vil også komme inn på ”topp ti” om han spiller på Upton Park, da han vil tangere Danny Murphy på 170 kamper.

Flest kamper i Premier League:
1. Jamie Carragher (287)
2. Sami Hyypiä (249)
3. Robbie Fowler (247)
4. Steve McManaman (240)
5. Jamie Redknapp (231)
6. Steven Gerrard (230)
7. Michael Owen (216)
8. David James (214)
9. Dietmar Hamann (190)
10. Danny Murphy (170)