Rafas spissdilemma

Rafael Benitez kan velge og vrake i spisser foran Goodison-derbyet. Ian Rush antyder at han ville ha gått for duoen Crouch og Kuyt. Toshack lar trolig Bellamy starte på benken i kveld.

Spiss-legenden Ian Rush mener at Rafael Benitez står foran et virkelig dilemma når han skal velge sine spisser til helgens Merseyside-derby.

- Dersom jeg var Peter Crouch, ville jeg ha vært sønderknust om jeg hadde blitt droppet til denne kampen, skriver Rush i sin faste spalte i Liverpool Echo, og antyder vel dermed at han tror at Benitez kommer til å starte kampen med Dirk Kuyt og Craig Bellamy på topp.

- Spisser lever av selvtillit, og når du scorer så regelmessig som Crouch gjør for øyeblikket, føler du at du kommer til å gjøre mål hver gang du går på banen. Han er formspilleren for øyeblikket. Crouch kan ikke gjøre mer enn han har gjort for å utsette Dirk Kuyts første kamp fra start for klubben, forklarer den gamle storspissen.

Han mener at dette er et fantastisk dilemma å ha for en manager foran et viktig lokaloppgjør.

- Benitez har sikkert hørt alle argumentene for å beholde Crouch, akkurat som han har hørt alle argumentene for at Robbie Fowler, Dirk Kuyt eller Craig Bellamy bør starte kampen, tror han.

Kontrasten er enorm til det første byderbyet under Benitez, da Neil Mellor var eneste skadefrie angriper. Liverpool har ikke tapt for Everton siden akkurat den kampen.

- Argumentene for å benytte Kuyt er også gode, da han gjorde et fantastisk inntrykk i sin første kamp for klubben, sier Rush.

Han poengterer at han ikke kan huske sist så mange spillere lå an til å få sin derby-debut samtidig. Craig Bellamy, Jermaine Pennant, Mark Gonzalez, Fabio Aurelio med flere kan få sin første smak på hva disse intense lokaloppgjørene innebærer.

Benitez står for øvrig bokført med en meget god statistikk i oppgjørene mot Everton siden det første tapet som ble nevnt ovenfor.

Bellamy blir hvilt
Landslagssjef John Toshack har bebudet at han vil hvile sine største stjerner når Wales i kveld spiller privatlandskamp mot Brasil på White Hart Lane. Det betyr etter all sannsynlighet at Craig Bellamy starter kveldens kamp på innbytterbenken, ettersom waliserne trolig kommer til å starte kampen med yngre og mer uerfarne spillere. Samtidig er det ikke usannsynlig at de største stjernene, Bellamy inkludert, vil komme inn etter hvert som kampen skrider frem.

For Rafael Benitez er det trolig et kjærkomment bidrag at Bellamy slipper å spille 90 minutter landslagsfotball så tett opp til Goodison-derbyet. Kveldens kamp mellom Wales og Brasil blir som tidligere nevnt sendt direkte på SportN.