Rapporter om treårskontrakt for Aurelio

Spanske medier hevder at Liverpool har blitt enige med Valencia-backen Aurelio om en treårskontrakt. Rafa roser Cissé. Arteta tvilsom for Everton. U18 tapte for Derby.

Rapporter fra Spania tyder på at Liverpool har kommet til enighet med Valencia-forsvareren Fabio Aurelio om en treårskontrakt. Ryktene har lenge gått om at venstrebacken er så godt som klar for de røde, og ettersom brasilianeren er Bosman-spiller til sommeren har han stått fritt til å forhandle med en eventuell ny klubb siden nyttår.

Liverpool skal altså ha vunnet drakampen mot greske Olympiakos om backens tjenester. Aurelio har vunnet både La Liga og UEFA-cupen sammen med Rafael Benitez i Valencia, og nå tyder altså alt på at samarbeidet de to i mellom blir tatt opp igjen til sommeren.

Ingen av klubbene har kommentert rapportene fra Spania offentlig ennå, men spanske radiostasjoner hevder at Aurelio vil få 2 millioner euro (£1.38M) i årslønn på Anfield. Noe som var betydelig mer enn kontraktsforslagene brassen skal ha fått fra Olympiakos og Valencia.

Dersom overgangen går i orden vil det bety ytterligere konkurranse om venstrebackplassen for John Arne Riise, Stephen Warnock og Djimi Traore. Men Aurelio er også i stand til å operere på midtbanen.

Ros til Cissé
Rafael Benitez har gått ut med offentlig støtte til Djibril Cissé i kjølvannet av ryktene om at spilleren ønsker seg til Tottenham. Manageren roser franskmannen for hans bidrag i Liverpools siste kamper, mot Fulham, Newcastle og Birmingham.

- Dette har på mange måter vært en vanskelig sesong for våre spisser. Djibril har hatt en vanskelig periode, men har hele tiden vist eksemplarisk oppførsel. Nå føler jeg han er tilbake i form, og jeg er fornøyd med han, uttaler Rafa til magasinet France Football.

- Folk hevder at jeg foretrekker sterke spisser foran raske spisser. Det er ikke sant. Jeg setter Djibril høyt fordi han gir meg fart og dybde i troppen. Et lag trenger det. Gode spillere kan tilpasse seg, og jeg mener at Djibril ikke har noen problemer med å spille på høyreflanken.

- Med sine dribleferdigheter og fart kan han utgjøre en forskjell i en duell ute på kanten, og han er i stand til å slå gode innlegg. Vi savner alternativer på høyrekanten, og vi trenger ofte Djibril i den posisjonen. Hans kamper i den posisjonen har vært tilfredstillende. Men jeg ønsker ikke å uttale meg om hans fremtid i klubben nå.

Arteta tvilsom for Everton
Mikel Arteta sliter med å bli skadefri til lørdagens Merseyside-derby på Anfield. Han hinket av banen i Evertons kamp mot Aston Villa lørdag med en ryggskade, og har fortsatt til gode å trene denne uken.

- Vi tror det kan være en nerve i ryggen, og han vil ikke trene før senere i uken. Vi får vente å se, uttaler Everton-manager David Moyes.

U18 tapte for Derby
Liverpools juniorer kom ned på jorda med et brak etter semifinaleseieren mot Southampton i cupen, da man tapte 1-0 for Derby hjemme på akademiet i går. Flere av heltene fra Southamton startet kampen, men de leverte en mye svakere innsats i går. Derby gjorde kampens eneste mål midtveis i første omgang, og kunne ha vunnet med større sifre om det ikke hadde vært for heroisk innsats av Liverpool-målvakt Paul Lancaster.

De røde kom litt bedre med etter pause, men klarte ikke å bryte gjennom Derby-forsvaret. Michael Nardiello hadde flere gode sjanser på headinger, men fant ikke veien til nettmaskene, mens Jimmy Ryan hadde et godt langskudd som gikk like utenfor.

Resultatet betyr at Liverpool blir liggende på femteplass på tabellen.