Rasende og skuffet Rafa

Rafael Benitez var rasende og frustrert etter tapet på The Valley. Han mente at det tvilsomme straffesparket hjemmelaget fikk ble helt avgjørende. Curbishley skrøt av motstanderen, og medga at straffen var billig.

Rafael Benitez beskrev i kveld Liverpools 2-0 tap på The Valley som utrolig, og var rasende på dommeren som ga Charlton straffe like før pause. To mål helt på tampen av første omgang førte til at det ble et miserabelt comeback for Jerzy Dudek, og var nok til å påføre Merseyside-klubben nok et tap. Nå står man uten seier på de fire siste ligakampene, og manageren var langt fra blid etter kampslutt.

Darren Bent åpnet ballet for vertene på et kontroversielt straffespark, før Luke Young ga gjestene en ny kalddusj nærmere 3 minutter på overtid i første omgang. Liverpool dominerte spillet i lange perioder, men skapte få sjanser.

- Det er utrolig at vi tapte kampen. I de første 40 minuttene angrep vi hele tiden, og det var enveiskjøring. Det som skjedde de siste fem minuttene av første omgang var helt sprøtt. For meg var det helt klart at det ikke var noe straffespark, men når du slipper inn ett lettkjøpt mål kan du i alle fall ikke slippe inn ett lettkjøpt mål til like etterpå, sa en rasende Benitez.

Manageren nektet imidlertid å legge skylden på sine egne spillere, men innrømmet likevel at han var bekymret over det store antallet personlige feil som ble begått.

- Vi må lære av feilene våre, og vi må lære snart. Dersom vi ønsker å vinne trofeer kan vi ikke slippe inn ett mål til like etter at vi har fått ett i mot. Vi har snakket om våre feil etter de siste kampene, og i kveld gjorde vi to nye. Jeg skjønner ikke at vi kan kontrollere en kamp så til de grader i 40 minutter, for så å slippe inn to mål på fire minutter. Jeg er virkelig skuffet over de siste fem minuttene av første omgang. Nå må vi bare få spilt en kamp til igjen snart. Jeg vil snakke med spillerne og gi dem humøret og motet tilbake før neste kamp, uttalte han.

- Dudek hadde slett ikke noen travel kveld. Vi skapte sjanser, og hadde mange dødball-situasjoner. Vi må omsette disse i scoringer. Jeg kan ikke kritisere spillernes innsats, fordi de angrep hele tiden og prøvde å vinne kampen. Men igjen var altså problemet de personlige feilene vi gjorde, sa Benitez før han avsluttet intervjuet etter kampen med å nekte for at Liverpool hadde savnet Steven Gerrard i denne kampen.

Curbishley skrøt av Liverpool
Alan Curbishley benyttet anledningen til å skryte av Liverpool etter at hans mannskap hadde slått sine motstandere.

- Liverpool viste hvorfor de er regjerende europamestere i første omgang. De spilte fantastisk. De spilte ikke bare ballen bra, de vant den tilbake og tvang oss til å gjøre feil. Men vi endte opp med å gå til pause med en 2-0 ledelse. Slik er fotballen noen ganger, og vi kunne bare ta i mot med takk.

- Vi har hatt en defensiv mentalitet her på The Valley de siste ukene. I kveld forsvarte vi oss heroisk. Jeg mener vi ikke tillot Liverpool å komme til noen opplagte målsjanser. Vi var trolig litt heldige med straffesparket, men vi har omtrent ikke fått tildelt straffespark i de siste fem årene i Premier League, så det var kanskje på tide med litt hell. Scoringen gjorde oss sterke, og bidro til at vi fikk publikum med oss. Det løftet oss, etter at vi hadde vært så hardt presset så lenge. Så kom det flotte målet til Luke Young.

- I andre omgang følte jeg meg komfortabel, for å være ærlig. Vi visste vi ville få kontringssjanser. Kampen mistet litt intensitet, og vi holdt det gående til siste fløytesignal.