Reina forbedret klubbrekorden

Jose Reina holdt nullen i 28 av sine 50 første ligakamper. Carragher glad for at forsvaret fungerer igjen. Gerrard bommer på nesten hvert andre straffespark.

Før Jose Reina kom til Liverpool hadde Ray Clemence klubbrekorden i antall ”clean sheets” på de første 50 ligakampene for Liverpool FC. Clemence holdt nullen i halvparten av sine første 50 kamper for klubben.  Dette antallet passerte Reina mot Portsmouth i sin 48.kamp, og etter å holdt nullen også i kampene mot Wigan og Fulham lyder faktisk den nye klubbrekorden på hele 28 ”clean sheets” på de 50 første ligakampene.

Liverpool har nå holdt nullen i ni av de elleve siste kampene, og Reina har ikke sluppet inn mål i åtte av de ni siste kampene han har spilt. Det er tydelig at Liverpool-keeperen for alvor har funnet tilbake til godformen etter en ujevn sesonginnledning. Forsvarsfeilene og keepertabbene ser nå plutselig ut til å være en saga blott, noe som kanskje er like tilfredstillende for det nye midtstopperparet, Daniel Agger og Jamie Carragher, som det er for Reina.

- Om jeg hadde fått tilbud om å score mål eller å holde nullen før kampen, ville jeg ha valgt å holde nullen. Det ville jeg ha gjort før enhver kamp. Som forsvarer, er det dette som er jobben min, slår Carragher fast.

Scouseren gjorde som kjent sitt første ligamål på 262 kamper på lørdag. Han hadde ikke scoret i ligasammenheng siden 7-1 seieren over Southampton i januar 1999. Scoringen var faktisk bare Carraghers fjerde mål i karrieren totalt sett, og hans første siden Champions League-kvalifiseringskampen mot Kaunas i Litauen i juli 2005.

- Jeg har ventet lenge på denne scoringen, og jeg visste nesten ikke hvordan jeg skulle feire den. Men sant og si, så har ikke den statistikken min bekymret meg noe særlig, sier Carragher til Liverpool Daily Post.

- Jeg ble virkelig glad for at Jamie scoret. Han scorer ikke mange mål. I garderoben før kampen snakket vi om scoringsstatistikken hans, fordi vi studerte statistikken i kampprogrammet. Han sa til meg at jeg scorer en gang for hver 3,5 kamp, mens han scorer en hver 300. kamp. Det var et morsomt øyeblikk når han gjorde mål, spøker klubbkameraten Luis Garcia.

Carragher selv mener at det var symbolsk at to scousere gjorde de to første målene mot Fulham, med Liverpools potensielle første utenlandske eiere tilstede i direktørboksen.

- Kanskje var det symbolsk, men det viktigste for denne klubben er å vinne trofeer, ikke å ha lokale spillere på banen. Dersom man kan få begge deler, vil selvsagt supporterne foretrekke det. Men det handler kun om å vinne trofeer. Vi lokale spillerne er også supportere, og vi ønsker at klubben skal gjøre det bra. Forhåpentligvis kan en ny eier bety et langt steg i riktig retning for klubben. Mennene som styrer klubben i dag, gjør det med hjertet, og jeg er sikker på at den avgjørelsen de tar vil være i klubbens beste interesse, uttaler Carra.

Gerrards svake straffe-statistikk
Når Jan Lastuvka reddet Steven Gerrards straffespark på lørdag, var det Liverpool-kapteinens fjerde straffebom på ni forsøk fra krittmerket. Heldigvis reddet Gerrard ansikt ved å score på returen. Men det spørs om han får fornyet tillit ved neste straffe Liverpool får tildelt.

Fulham-manager Chris Coleman var for øvrig særdeles lite fornøyd med at Liverpool i det hele tatt ble tildelt dette straffesparket av kampleder Uriah Rennie, etter at Ian Pearce for andre gang i kampen hadde stoppet et Dirk Kuyt-skudd med hendene.

- Jeg tror ikke det hadde blitt straffespark om det hadde vært i motsatt ende av banen. Jeg vet ikke hvordan dommere vurderer dette, men jeg tror bestemt ikke at vi hadde fått dette straffesparket om en Liverpool-spiller hadde gjort det samme, sa han etter kampen.

- Det er ingen skam å komme under med 1-0 på Anfield. Vi spilte ikke dårlig i 90 minutter, men kun i omtrent 20 minutter. Da vi kom under, begynte spillerne å synes synd på seg selv. De skulle i stedet vært mer disiplinerte og hatt tro på at de kunne kjempe seg tilbake i kampen. Etter at Liverpool tok ledelsen mistet vi troen på oss selv og klarte ikke å beholde formasjonen vår. Det var det mest skuffende.

- Det er vanskelig å komme til Anfield. Liverpool er en slik stor og flott klubb, en av de største i verden, og en av de klubbene jeg liker aller best også, på grunn av historien, atmosfæren, supporterne og måten de spiller fotball på. Det er fantastisk alt sammen. Vi tapte 5-1 her i fjor, og 4-0 i år, men du ser uansett frem til disse kampene.

Coleman mener ellers at skaden på midtbanespilleren Papa Bouba Diop ble avgjørende for at sifrene ble så ille som de ble for hans lag.

- Philippe Christanval måtte gå inn på midtbanen, noe som ikke er hans naturlige posisjon. Å miste Bouba Diop var noe som virket negativt inn på oss. Vi hang med så lenge han var på banen. Han kjenner til denne posisjonen mye bedre enn Phillippe. Det var vanskelig for Phillipe, fordi Liverpool gjorde 1-0 like etter at han kom inn, og derfra måtte vi kjempe i motbakke.

Suveren hjemmestatistikk
Det er ellers verdt å merke seg at Liverpool har den beste hjemmestatistikken av alle lagene i Premier League så langt i sesongen. Selv ikke Manchester United har hentet så mange poeng som de helrøde på eget gress, og det er kun Old Trafford-klubben som har gjort flere mål på hjemmebane enn Benitez sitt mannskap. Seieren over Fulham var for øvrig Benitez sin 50. på 93 forsøk i ligasammenheng etter at han kom til klubben.