Reina håper å unngå straffespark

Jose Reina håper at Liverpool kan avgjøre cupfinalen til sin fordel i løpet av ordinær tid, slik at han slipper ekstraomganger og straffespark-konkurranse i sin første finale noensinne.

Jose Reina håper han slipper straffespark-konkurranse på Millennium Stadium på lørdag. Dersom det står uavgjort etter ordinær tid og ekstraomganger, skal som kjent cupfinalen avgjøres på straffespark.

I Spania har Reina rykte på seg for å være en mester i å redde straffespark. Han reddet blant annet sju av ni straffespark i sin siste sesong for Villareal. Men likevel håper han at de røde kan avgjøre kampen til sin fordel uten en nervepirrende avslutning fra ellevemetersmerket.

- Jeg har hørt om keepere som har blitt helter i FA-cupfinaler, men jeg håper jeg slipper det ettersom det vil bety at kampen går til straffespark-konkurranse. Jeg foretrekker at vi vinner det hele etter 90 minutter, avslører den spanske keeperen til liverpoolfc.tv.

- Jeg trener på å redde straffespark hver dag. Vi har daglige straffespark-konkurranser på treningsfeltet, der vinnerne blir påspandert både lunsj og middager, avslører han.

- Jeg har et godt rykte for å redde straffespark i Spania, men jeg ønsker ikke å fokusere for mye på det da mine lagkamerater kan bli forledet til å tro at det er greit at kampen går til straffespark-konkurranse. Straffespark er et lotteri, så vi må være fokuserte gjennom hele kampen.

- Jeg har aldri spilt i en finale før. Jeg har spilt i en Champions League-semifinale, og en semifinale i UEFA-cupen, men dette blir min første store finale. Forhåpentligvis blir det også min første store finaleseier. Jeg er veldig spent foran finalen. Dette er vår viktigste kamp for sesongen, avslutter Reina.

Westerveld ble frigitt
Portsmouth har frigitt tidligere Liverpool-keeper Sander Westerveld. Nederlenderen fikk ingen forlengelse av ettårskontrakten som løp ut etter sesongslutt, og spilte bare seks kamper for sydkyst-klubben. Pompey er heller ikke interessert i beholde Salif Diao, og den utlånte senegaleseren returnerer nå til en usikker fremtid på Anfield.