Reina har ett øye på finalen

Selv med ligakamp mot Portsmouth på søndag klarer ikke Jose Reina å skyve tankene på FA-cupfinalen helt unna. Rush om avgjørende sommerkjøp.

Pepe Reina avslører til Liverpool Echo i dag at han allerede har begynt nedtellingen til FA-cupfinalen i Cardiff. Spanjolen karakteriserer dette som den største kampen i hans liv. Keeperen har ikke gitt opp å sette klubbrekord i antall kamper uten baklengs denne sesongen, men bedyrer at det er langt viktigere med en vinnermedalje i FA-cupen.

- Jeg håper å sette klubbkrekord i antall kamper uten baklengs før sesongen er omme, men det viktigste er å vinne cupen. Vi har to kamper igjen, og kan greie begge deler. Søndagens kamp mot Portsmouth er viktig i så måte, men FA-cupfinalen blir den viktigste kampen jeg noensinne har spilt i, slår keeperen fast.

- Det er bare helt normalt at både jeg og lagkameratene mine allerede tenker på finalen, men det gjenstår som sagt fortsatt en ligakamp som vi må prøve å vinne. Men det er vanskelig å konsentrere seg om Portsmouth-kampen, da vi vet at det blir vanskelig å ta andreplassen selv om vi vinner. Vi er like bak Manchester United, men vi må være realistiske. De spiller hjemme, og vi vet hvor sterke de er på Old Trafford. Men vi må fortsatt prøve å slå Portsmouth, og så kan vi konsentrere oss fullt og helt om finalen fra søndag kveld av.

- Folk har fortalt meg hvor stort det er å vinne FA-cupen, og at man i England feirer dette nesten på lik linje med et ligamesterskap. Jeg har også blitt fortalt om stadion vi skal spille på, hvor mye folk som kommer på kampen, og hvordan stemningen vil være.

- Dersom vi vinner finalen kan vi si at vi har hatt en stor sesong.

Reina forteller også at alle spillerne ivrer etter å lette litt på byrden for Luis Garcia, ved å vinne finalen som han ikke får spille i.

- Det var tøft for oss å miste Luis til denne kampen, fordi han er så viktig en spiller for oss. Han vet han har gjort en feil, men det er slikt som skjer i fotball. Vi må klare oss uten hans hjelp, men vi kan takke han for at vi nådde finalen på grunn av målet han gjorde mot Chelsea.

- Sommerkjøpene blir avgjørende
Ian Rush mener at Liverpool har gjort en strålende sesong i ligaen i år. Nå spår han at sommerkjøpene blir helt avgjørende for om de røde klarer å være med i kampen om ligatittelen neste sesong.

- Jeg hadde aldri trodd at Liverpool fortsatt skulle ha sjanse til andreplassen med bare en kamp igjen å spille før sesongen startet. Dette basert på avstanden opp til Manchester United og Chelsea for ett år siden. At Rafael Benitez sine menn har klart å plukke 20 poeng mer enn i fjor er fantastisk, skriver scoringslegenden i sin faste spalte i Liverpool Echo.

- I de fleste sesonger ville poengsummen Liverpool har nå holdt til ligamesterskapet. Etter en svak start på sesongejn fikk man orden på sakene. Det laget har prestert siden slutten av oktober er like bra som det laget som vant tittelen i 1990 presterte. Med seier på søndag vil man faktisk ende opp med flere poeng enn det laget. Det bidrar til at jeg har tro på fremtiden for Liverpool, men det blir likevel tøft å ta tittelen fra Chelsea med de ressursene de rår over.

- Når jeg ser på dagens Liverpool-lag, mener jeg de er tre spillere fra å være et lag som kan bli ligamestere. Jeg etterlyser en midtstopper, en høyreflanke og en spiss i verdensklasse. Så var det dette med å finne de rette karene. Benitez har vist seg som en slu rev på transfermarkedet, og har ikke gjort mange feil. Men hans neste kjøp blir helt vitale for fremtiden til klubben.

- Uansett hvem Benitez kjøper i sommer, så vil spillerne komme til en klubb med tittelambisjoner. Identiteten til disse spillerne kan være avgjørende for om disse ambisjonene er realistiske eller ikke.