Reina med bedre statistikk enn Clemence

Jose Reina har begynt Liverpool-karrieren bedre enn selveste Ray Clemence gjorde i 1969. Sheffield Wednesday utsetter avspark i respekt for Hillsborough-ofrene.

Jose Reina har levert usedvanlig sikkert keeperspill denne sesongen. Blant annet har han satt klubbrekord i antall minutter uten baklengs. Søndag har han mulighet til å frata keeperlegenden Ray Clemence enda en rekord. Går han av Ewood Park på søndag uten å ha sluppet inn mer enn to mål vil han nemlig sette klubbrekord i antall innslupne mål på de første 50 kampene for klubben.

Reina har holdt nullen i 29 av de 49 kampene han har spilt denne sesongen. Clemence holdt til sammenligning nullen i 26 av sine 50 første kamper etter debuten i 1969. Reina har sluppet inn 29 mål på sine 49 kamper. Clemence slapp inn 32 mål på sine første 50.

Liverpools forsvar er også bare to kamper uten baklengs unna å tangere klubbrekorden på 34 ”clean sheets” på en sesong.

Clemence slår i dag fast at Reinas bidrag til Liverpools sterke forsvar er uvurderlig, og mener også at forsvarsrekka som enhet har opptrådt meget sikkert.

- Da jeg spilte meg inn på Liverpool-laget kunne jeg dra veksler på rutinerte spillere som Ron Yeats og Tommy Smith. Reina har på samme måte dratt veksler på karer som Jamie Carragher og Sami Hyypiä. Enhver keeper er avhengig av å ha en stabil backrekke foran seg. Spiller man med de samme forsvarerne og den samme keeperen, vil disse utvikle samspillet og forstå hverandre, mener Clemence.

- Etter hva jeg har sett denne sesongen er det Reinas egenskaper på streken og hans evne til å ta de korrekte avgjørelsene som har imponert meg mest. Det er fortsatt et par områder han må jobbe mer med. Jeg tenker da spesielt på farlige baller inn i feltet, når han har mange spillere rundt seg. Men han har en evne til å se farene tidlig, og er god til å lese spillet. Dermed er han tidlig ute og rydder opp når forsvaret blir overspilt, sier keeperlegenden til Liverpool Echo.

- Han har gjort det utrolig bra i sine første 50 kamper, men i Liverpool er det uansett bare en kort periode. Det som er viktig nå er at han fortsetter som han stevner. Statistikk som dette betyr ingen verdens ting om man ikke vinner trofeer, konkluderer Clemence.

Wednesday med Hillsborough-markering
Sheffield Wednesday har utsatt avspark i sin hjemmekamp mot Norwich på lørdag til klokken 16.15 norsk tid, i respekt for de som mistet sine liv i Hillsborough-tragedien. Dermed unngår man at kampen er i gang på samme tidspunkt som semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest  ble stoppet, på samme arena for 17 år siden. 96 Liverpools-supportere ble klemt til døde på Wednesdays bane den gangen.

Alle ligaklubbene i England spiller også med sørgebånd i lørdagens serierunde. Det blir også holdt ett minutts stillhet før avspark i kampene.