Reina tror på finale

Reina mener Liverpool kan gå hele veien til Athen. Carragher går for gruppeseier. Rød duo på 4.plass på målscorerlista i CL. God statistikk mot nederlandske lag. Italiensk dommer.

Pepe Reina hevder at Liverpool ikke frykter noen i Champions League, og tror at de røde kan gå hele veien til finalen i Athen. Han antar at toppklubbene i Europa helst vil slippe å møte merseysiderne i 1/8-finalen.
- Vi frykter ingen i turneringen, og vi ønsker å gå hele veien til finalen i Athen, uttaler Reina til LFC Magazine.

- For å gjøre det må vi spille mot alle de store lagene, så for oss spiller det ingen rolle hvem vi får i neste runde. Vi ser oss selv som vinnere.

- Jeg er sikker på at andre lag, hjemme og i Europa, frykter oss mer enn vi frykter dem.

Reina sier at de røde vil gå ut på banen for å slå PSV Eindhoven onsdag. Det vil i så fall sikre gruppeseieren, men 24-åringen mener at 2.plass i gruppen ikke vil være en katastrofe. Både Liverpool og PSV er garantert minst 2.plass i gruppe C.
- Jeg ønsker å vinne gruppen, fordi det er der Liverpool tilhører, i toppen av hver turnering.

- Men jeg tror det ikke er så viktig i gruppespillet i Europa. Jeg ser på de andre gruppene, og jeg kan ikke se mye forskjell mellom lagene plassert på 1. og 2. plass.

- Hvis vi havner på 2. plass, kan vi for eksempel få Real Madrid eller Barcelona. Hvis vi vinner gruppa, kan vi få kanskje få Bayern München eller Lyon.

Ifølge turneringsreglement trekkes gruppevinnerne mot gruppetoerne i 1/8-delsfinalene. Klubber fra samme nasjon eller fra samme gruppe kan ikke møtes før i kvartfinalen.

Carra går for gruppesier
PSV beseiret Excelsior 4-0 i helgen, og de topper nå den nederlandske Æresdivisjonen med tre poeng foran Ajax. Jamie Carragher forventer en vanskelig kamp på onsdag.
- Vår første målsetting var å komme igjennom gruppespillet, men nå er målet å vinne gruppen, forteller Carragher.
 
- Vi har en anstendig defensiv statistikk i Champions League, og forhåpentligvis kan vi opprettholde den.

- Det er viktig å ta vare på fordelen av å møte PSV på hjemmebane. Men det vil bli veldig vanskelig. De har stor erfaring i Champions League, og de gjør det veldig bra i den nederlandske ligaen.

Crouch og Garcia på delt 4.plass
Peter Crouch og Luis Garcia har hittil scoret tre mål hver i Champions League denne sesongen. Det gir en 4.plass på toppscorerlista så langt. Didier Drogba (Chelsea) og Kaká (Milan) har fem nettkjenninger hver, mens Fernando Morientes (Valencia) står bokført med fire.

God statistikk mot nederlandske lag
Liverpool har møtt nederlandske lag syv ganger. Tre har endt med seier, tre med uavgjort og kun ett oppgjør med tap. Tapet kom borte mot Ajax (1-5) i 1966. Vitesse Arnhem er den foreløpig siste nederlandske klubben som har gjestet Anfield. Det var i 2002/03. Da scoret Michael Owen kampens eneste mål.
PSV har hele 21 møter med engelske klubber – vunnet 7, uavgjort 6, tapt 8 – men har ikke vunnet noen av de syv siste møtene. Siste seier kom i 2002 mot Leeds (1-0) i UEFA-cupens 4.runde.  På engelsk jord står PSV Eindhoven bokført med tre sierer, én uavgjort og syv tap.

Italiensk dommer
Liverpool får for første gang stifte bekjentskap med den 44-årige italienske dommeren Domenico Messina i onsdagens oppgjør. Han får meg seg assistentdommerne Marcello Ambrosino og Fabio Comito. Fjerdedommer er Massimiliano Saccani.