Reservene spilte uavgjort mot Leeds

Liverpools reservelag spilte 0-0 borte mot Leeds i kveld, i en kamp der Liverpool-angriper Ramon Calliste og Leeds-forsvarer Simon Walton ble utvist for slåssing. Westerveld klar for Everton.

Det ble en underholdende 0-0 kamp når reservene til Leeds og Liverpool møttes på Elland Road i kveld, ikke minst grunnet slåssingen og utvisningene like før pause.

Tre av heltene fra juniorlaget som slo Carlisle 6-0 fikk slippe til på reservelaget, nemlig Adam Hammill, Godwin Antwi og Jack Hobbs. Sistnevnte som kaptein for laget. Skotske Robbie Foy fikk også sin første reservelagskamp fra start etter at han kom tilbake fra låneoppholdet hos Wrexham. De røde måtte imidlertid unnvære den skadede duoen Miki Roque og Besian Idrizaj. Leeds på sin side stilte med rutinerte karer som Eirik Bakke og Ian Moore i startelleveren.

Det nærmeste Liverpool kom scoring var et godt forsøk fra nevnte Foy, men Leeds-keeper Ian Bennett gjorde en god redning etter at Jack Hobbs hadde funnet skotten med en langpasning. Hat-trick helten fra juniorkampen, Craig Lindfield, kom inn helt på tampen av kampen og var nær ved å avgjøre det hele i siste spilleminutt. Men igjen var Bennett på alerten.

Liverpool skapte den første sjansen i kampen etter ni minutter, etter fint kombinasjonsspill av Hobbs og Foy på venstresiden. Foy fant deretter Ramon Calliste, men waliseren tapte den påfølgende duellen med keeper Bennett. Liverpool ropte på straffe, men til ingen nytte.

Etter 28 minutter måtte Liverpool-keeper David Martin vise seg fra sin beste side for å fiste en crosser fra Danny Pugh over tverrliggeren. Ikke lenge etter gjorde Jan Kromkamp seg bemerket med et løp fra høyrebacken før han fant Adam Hammill. Men igjen stoppet Bennett avslutningen. Kromkamp ryddet deretter stort opp på defensiven da Pugh var på farten igjen.

Etter 37 minutter var Gavin Rothery nær ved å gi Leeds ledelsen med et forsøk fra distanse, før førsteomgangen endte med den nevnte slåsskampen mellom Leeds-forsvarer Simon Walton og Ramon Calliste (bildet). Begge ble sporenstreks sendt i dusjen av den kvinnelige dommeren.

At begge lag ble redusert til ti mann bidro til en underholdende andreomgang, der begge lag viste godt spill. Foy var hele tiden en trussel på Liverpools kontringer, mens Jack Hobbs og Lee Peltier spilte stort på den sentrale midtbanen. Godwin Antwi og Danny O’Donnell hadde også god kontroll i midtforsvaret.

Lagene:
Leeds: Bennett, Madden (Gray 76), Harding, Parker, Walton, Einarsson, Griffiths (Howson 60), Bakke, Moore, Rothery (Bayly 78), Pugh.

Liverpool: Martin, Kromkamp, Smith, Antwi, O'Donnell, Hobbs, Hammill (Flynn 75), Peltier (Lindfield 84), Calliste, Guthrie, Foy. Ubrukte reserver: Woods, Willis, Threlfall.

Liverpoolfc.tv kåret Lee Peltier til kampens beste spiller.

Westerveld til Everton
På grunn av skader på sine to seniorkeepere og en suspendert tredjekeeper har Everton fått Premier Leagues tillatelse til å hente inn en ny keeper utenfor transfervinduet. Valget falt på tidligere Liverpool-keeper Sander Westerveld, som nå slutter seg til Toffees på lån. 31-åringen har startet bare 7 kamper for Portsmouth denne sesongen. Lånet skal visstnok strekke seg over 28 dager, og det betyr at nederlenderen returnerer til sørkysten like i forkant av Merseyside-derbyet i mars.