Reservene tapte i serieåpningen

Liverpools reservelag tapte i kveld 1-0 for Manchester City i sin første seriekamp for sesongen. De røde dominerte spill og sjanser, og var uheldige som røk på et nederlag.

En skuffet reservelagsmanager Gary Ablett matte konstatere at Liverpool røk på et ufortjent nederlag hjemme for Manchester City i serieåpningen. I en kamp der de røde hadde fortjent minst uavgjort, ble et kjempeskudd fra Manchester Citys midtbanespiller Michael Johnson tungen på vektskålen.

I en kamp med en god del sjanser etter pause, var det i følge Dave Usher og nettstedet The Liverpool Way hjemmelaget Liverpool som hadde mest ballbesittelse. Usher mener at de røde kan betrakte seg selv som uheldige som tapte denne kampen.

Det stod målløst ved pause, etter en sjansefattig førsteomgang. Liverpools østerriske spiss Besian Idrizaj var faktisk den eneste som tvang frem en keeperredninger i hele omgangen, da han hadde to forsøk som City-keeper Matthewson måtte ta seg av. The Liverpool Way opplyser at den nye reservelagsmanageren, Gary Ablett, benyttet samme formasjon som forgjengeren, Paco Herrera, foretrakk, med Idrizaj som ensom spiss, og med Danny Guthrie i en poisjon mellom midtbanen og østerrikeren.

Seiersmålet kom etter 65 minutter, da Johnson fant det for godt å sende ballen i krysset på halv volley, etter at de røde ikke klarte å klarere en corner skikkelig.

Jack Hobbs var nærme å utligne for vertene ikke mindre enn tre ganger. Han to første forsøk ble reddet på streken, mens han på det tredje headet ukonsentrert utenfor fra kort hold. I kampens siste spilleminutt var Lee Peltier nærme med et langskudd på frispark, som Citys keeper strakk seg i sin fulle lengde for å redde, før kampen ble rundet av med at Hobbs headet over på en corner.

For øvrig var det ett artig poeng at begge lag benyttet en rekke spillere som var involvert i finalen i juniorcupen mellom de to klubbene på tampen av fjorårssesongen. Storparten av Citys lag bestod av spillere som tok del i denne finalen, mens Liverpool hadde 6 juniormestere i startoppstillingen.

Steve Hunter og liverpoolfc.tv fremhever Liverpools midtstoppere Jack Hobbs og Godwin Antwis (bildet) innsats i denne kampen. Duoen leverte meget solid spill.

Ablett forandret etter hvert formasjonen til 4-4-2 etter at han lot Craig Lindfield slippe innpå og danne en duo på topp sammen med Idrizaj, mens Danny Guthrie ble flyttet ned på midtbanen.

Liverpools lag: Martin, Darby, Smith, Antwi, Hobbs, Peltier, Anderson, Flynn (Lindfield 76), Idrizaj, Guthrie, Hammill. Ubrukte reserver: Roberts (keeper), Threlfall, Mannix, Barratt.

Manchester Citys lag: Matthewson, Logan, Williamson, D'Laryea, Breen, Johnson, Etuhu, Williams, Evans, Sturridge, Grimes.

Liverpoolfc.tv kåret forøvrig Godwin Antwi til de rødes beste spiller etter en godt gjennomført kamp av den sterke 17-åringen. Han skal i følge rapportene ha vunnet alt av hodedueller, og skal også ha vært dyktig til å bryte mange angrep foran Citys angripere.