Riise blir hjemme

John Arne Riise kommer ikke til å møte opp når det norske landslaget samles foran kommende ukes EM-kvalifiseringskamper i dag. Det melder norske medier.

Åge Hareide tok ut John Arne Riise i troppen til landskampene mot Ungarn og Moldova, på tross av at venstrebacken er ankelskadd. Dette fikk Liverpool-manager Rafael Benitez til å rase mot det norske fotballforbundet. Benitez mente at Norge måtte håndtere Riise-saken på samme måte som England og Mali håndterte situasjonen med Jamie Carragher og Mohamed Sissoko. Landslagssjefene til England og Mali tok nemlig til fornuften, og unnlot å ta ut skadde spillere til sine landskamper.

Nå ser det ut til at Benitez får viljen sin også når det gjelder Riise. VG melder nemlig at Riise blir hjemme i Liverpool i stedet for å stille når Hareides menn møtes i Oslo i dag. Dermed synes venstrebacken uaktuell både til kampen mot Ungarn på lørdag og hjemmemøtet med Moldova fire dager senere.

VG skriver at den ankelskadde landslagsbacken etter alt å dømme ikke spiller lørdagens åpningskamp i EM-kvaliken borte mot Ungarn. Det er også usikkert om Riise blir med til Ungarn i det hele tatt, melder tabloidavisen.

Det er derimot en sjanse for at Riise slutter seg til troppen til hjemmekampen mot Moldova 6.september, men alt rundt skaden og situasjonen er usikkert, siteres kilder i Liverpool som VG har vært i kontakt med.

Norges største avis spekulerer i hvorvidt Liverpool har lagt press på Riise for at han skal bli igjen hjemme i Liverpool. FIFA-regelverket sier at det norske landslagsteamet har krav på å se nærmere på Riise for å få skaden bekreftet. Hvorvidt det skjer, og eventuelt når det skjer, er også foreløpig uklart, i følge avisen.