Riise gir ikke opp

John Arne Riise tror fortsatt det er mulig å ta igjen Chelsea. Evans med tro på Staunton. Dudek linkes til Portsmouth.

John Arne Riise bestrider i et intervju med Liverpool Echo i ettermiddag at søndagens kamp på Old Trafford er en uoffisiell finale om andreplassen i ligaen. Selv om Chelsea tilsynelatende har stø kurs mot et nytt seriemesterskap, mener sunnmøringen at de røde fortsatt har en sjanse til å ta igjen London-klubben.

- Vi er gode for øyeblikket. Vi plukker jevnt med poeng, og har to kamper til gode. Men vi ville selvsagt ha foretrukket poengene fremfor å ha kamper til gode, uttaler venstrebacken.

- Det som er viktig nå er at vi fortsetter å vinne. Gjør vi det, kan vi håpe på at Chelsea taper poeng i ny og ne. Søndagens kamp er på ingen måte kun en kamp om andreplassen. Vi tar fortsatt sikte på å vinne alle kamper vi spiller, og så får vi se om det holder til å ta igjen Chelsea, legger han til.

- Det var et par ganger i fjor at vi misbrukte sjanser når vi hadde en mulighet til å knappe inn på forspranget til lagene foran oss på tabellen. Det har vi klart å gjøre noe med i år. Vi visste at United hadde tapt før avspark på lørdag, og derfor var det også svært viktig at vi vant for å knappe inn på forspranget deres. At vi nå klarer å dra nytte av slike situasjoner, viser at vi har blitt et bedre lag, mener sunnmøringen.

Med et uavgjort resultat i helgen vil Liverpool fortsatt ha overtaket på United rent psykologisk sett. Riise avviser imidlertid at han og hans lagkamerater vil være fornøyd med poengdeling.

- Vi kommer ikke til å spille for uavgjort. Vi tenker aldri på den måten. Vi vet at United er et tøft lag å møte, og de vil være vanskelige å slå. Men vi vil forberede oss godt, og fokusere på kampen. Selvtilliten er høy i troppen, og vi jobber hardt. Ingen blir revet med av de gode resultatene. Vi føler vi spiller bra fotball, og det akter vi å fortsette med.

Riise håper å fortsette det gode samarbeidet med Harry Kewell på venstresiden, når lagene entrer Old Trafford.

- Harry har vært veldig fokusert på å få vise hva han er god for, etter å ha vært skadet i halvannet år. Han viser nå at han er en stor spiller. Jeg elsker å spille sammen med han på venstresiden, og jeg synes vi har et godt partnerskap på gang. Vi forstår hverandres spill bedre og bedre. Det var vanskelig for Harry i tiden mens han var skadet, men nå vokser selvtilliten hans fra dag til dag. Han gir laget en ny dimensjon, og det er flott å ha han tilbake i denne gode formen.

Evans støtter Staunton
Tidligere Liverpool-manager Roy Evans tror hans gamle elev Steve Staunton kan bli en suksess som manager for det irske landslaget.

- Det blir ingen lett jobb, men Steve har vært involvert i fotballen lenge nå og har mye erfaring. Jeg tror han vil gjøre det bra, uttaler Evans til Liverpool Echo.

Staunton ble offentlig presentert som Irlands nye manager for mediene i går, flankert av sin stab som blant annet inkluderer konsulent Sir Bobby Robson. Dette blir den tidligere venstrebackens første store managerjobb. En jobb som trener i Walsall siden august er faktisk all den trenererfaringen Staunton har å slå i bordet med. Dette har blant annet hans tidligere lagkamerat Ronnie Whelan uttalt at kan bli i minste laget når det stormer som verst. Evans deler imidlertid altså ikke denne frykten.

- Det er fint at han har folk som Sir Bobby Robson ved sin side. Han vil guide Steve unna fallgruvene, tror Evans.

Steve Staunton spilte selv 102 landskamper for Irland før han ga seg i 2002. Han kom til Liverpool i 1986, og vant ligamesterskapet og FA-cupen med klubben før han ble solgt til Aston Villa i 1991. I 1998 kom han tilbake til Anfield for en ny periode som spiller. Totalt gjorde han 147 kamper for de røde og scorte 6 mål, før han gikk tilbake til Villa i 2000.

Pompey linkes til Dudek
Tabloidene linker i dag Liverpools cupmotstander Portsmouth til Jerzy Dudek. Skal man tro Mirror og andre tabloider skal Harry Redknapp være villig til å strekke seg til å betale £2.5M for polakken, men rapportene tyder på at han først vil prøve seg med et bud på £1.5M. Dersom dette skulle bli en realitet, kan det medføre at Jerzy Dudeks ”brød” blir Sander Westervelds ”død” i nok en klubb.